avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cer si eu o parere - am o condamnare pe substanțe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cer si eu o parere - am o condamnare pe substanțe ...

buna ziua , cer si eu o parere, am o condamnare pe substanțe psihotrope mai exact legale la vremea respectivă , condamnarea a fost de 4 ani total, cu suspendare si cu tot cu încercare deci practic ea sa terminat in 2017,
acum 1 an si ceva m-am intors in tara, m am apucat de munca sa imi i au viata de la 0 in romania si m-am trezit cu o invitatie la politie pe subiectul legea 61/2024 , deci practic vor sa ma bage acuma in baza de date cu amprente si tot ce mai tine de acest aspect , si sa semnez la 3 luni , sa le raportez tot ce fac cu cine si unde. Eu sunt de parere ca imi incalca viata pe toate părțile , acuma cer o parere: inafara de CEDO sa merg, ce alte legi pot sa le invoc la politie sau ce pot sa fac ca sa anuleze aceasta situatia , in conditiile in care eu am toate dovezile de la judecatorie din 2013 pana in 2017 ca pedeapsa sa executat si ceea ce fac ei acuma este un abuz .

am vreo sansa sa ma leg de legea "Articolul 10 din Legea nr. 61/2024" ?

inca o intreabare ce perere aveti de:

"Aceste substanțe sunt reglementate de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. În schimb, substanțele psihoactive noi (cunoscut sub denumirea de "etnobotanice") sunt reglementate de Legea nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, în contextul Legii nr. 61/2024, substanțele psihoactive noi nu sunt incluse în categoria "droguri de mare risc", dar pot fi incluse în Registrul național automatizat dacă persoana a comis infracțiuni prevăzute la art. 16 și 17 din Legea nr. 194/2011."

nu incerc sa ma sustrag de la nimic , nici nu ma vad mai sus decat nimeni , dar am facut o prostie cand eram mai tanar si m-am pus pe drumul cel bun muncesc, platesc taxe imi vad de drumul meu in viata si aceasta situatie simt ca imi limiteaza libertate si distruge dinou viata mea , va rog mult sa ma ajutati cu niste pareri .

mai atasez o informatie gasita las textul mai jos intre ghilimele .

""""""""Nelegala înscriere în Registru
Voi verifica dacă înscrierea în Registru s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legii, deoarece majoritatea înscrierilor sunt fundamental nelegale.

De exemplu, persoanele reabilitate, fără cazier judiciar, nu trebuiau să fie înscrise în Registru. Totodată, au existat situații în care inclusiv persoane achitate au fost înscrise.

Invocarea priorității dreptului european
Chiar dacă înscrierea a fost făcută în mod legal, temeiul înscrierii în Registru trebuie analizat în detaliu pentru a invoca argumentul disproporționalității măsurii prin raportare la standardul CEDO. De exemplu, apărarea este mai puternică atunci când:

Condamnarea este veche.

Pedeapsa a fost una blândă (de exemplu, suspendarea executării sub supraveghere).

Cantitatea de droguri traficată a fost una redusă.

Voi argumenta că instanțele naționale sunt obligate să aplice în mod prioritar Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În jurisprudența recentă, există hotărâri prin care judecătorii români au constatat încălcarea normelor CEDO și au înlăturat prevederile legii interne în favoarea normelor europene pentru a justifica ștergerea din registre"""""""""

multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Afectat de legea 61/2024 - În 2020 am fost acuzat in anglia pentru trafic de droguri ... Marian1994! Marian1994! Afectat de legea 61/2024 Salutare , in 2020 am fost acuzat in Anglia pentru trafic de droguri unde am și executat 1 an și jumătate . Acum câteva zile au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt prins in trei infracțiuni Ghita000 Ghita000 1 conducere sub influenta substantelor psihoactive 2 consumul ilicit de droguri 3 detinere de droguri ...Ce mi se poate intampla? Cum o sa să se ... (vezi toată discuția)
Legea 61/2024 -registrul national automatizat cu privire la persoanele ... libertatenucomunism libertatenucomunism legea 61/2024 -registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni din sfera traficului de droguri buna ziua,cunoaste careva ... (vezi toată discuția)