avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare bun in nuda proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare bun in nuda proprietate

Am un apartament primit prin contract de donatie imobiliara ( dreptul de proprietate asupra nudei proprietati) . Parintii mei si-au retinut dreptul de uzufruct viager. Din ce inteleg eu nu sunt 100% proprietar deoarece cand mi-am schimbat buletinul am avut nevoie ca tatăl meu sa fie prezent pentru luare in spațiu.
Problema este ca vreau sa fac asigurare iar banca ofera doar doua optiuni in aplicatia banca si doar ca proprietar poți merge mai departe altfel nu indeplinesti conditiile de eligibilitate.
As putea selecta ca is proprietar doar sa fac asigurare doar ca in eventualitatea unei eveniment ei o sa poată motiva ca eu nu eram proprietar ci doar aveam un fel de drept de uzufruct?
Are cineva experienta in acest sens? Este obligatoriu ca proprietarul ( total meu) sa faca aceasta asigurare?
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2025
claudiuCJ, utilizator

Alte discuții în legătură

Evacuare tolerat zallyna zallyna Buna ziua. Am dobandit o casa in baza unui contract de intretinere, care spune ca \"transmiterea de drept asupra proprietatii imobilului se face incepand de ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)