Expertiză contabilă- bloc cu datorii la fondul de reparații.
Bună ziua. Am depus, din partea proprietarilor din bloc, către asociație, o adresă cu problemele din bloc, spațiul comun, care ar trebui rezolvate, deoarece transmise verbal, nu s-au rezolvat. Am primit răspuns că, au făcut o expertiză contabilă, deoarece acum 1,5 ani s-a schimbat presedintele și comitetul executiv etc., și că nu numai că nu avem bani la fondul de reparații, cum știam noi, dar suntem și datori, pe o perioadă de 5 ani. Culmea este că, niciodată nu am fost anunțați legat de acest aspect, până acum, și vor să ajungem la zi cu datoriile acestea, plus, că trebuie să avem aproximativ 1200 lei de apartament fond, să solicităm alte reparații.
Ajutați-mă, vă rog, dacă greșesc cumva, cu următoarele:
1.Dacă eram datori, nu trebuia să apară pe listele afișate de intreținere, cu restanțe la fondul X,Y etc? Toți din bloc plătim lunar ce apare pe listă, nu suntem restanțieri, avem doar rubrica cu Total lună, Restanțe, Penalități. Din păcate, chiar și la rubrica Restanțe, chiar dacă achiți inainte de scadență, apare valoarea pe luna trecută.
2.Ni s-a transmis că situația este pe 5 ani, dar legal, dacă nu au solicitat recuperarea, nu rămâne doar pe 3 ani, pentru că s-a prescris termenul? Cum procedez în acest caz?
3. Valoare pentru fiecare apartament poate fi impusă, dacă nu s-a stabilit nimic ca hotărâre generală a proprietarilor? Personal, să blochez 1200 de lei, doar că poate avem nevoie, mi se pare mult. Și apoi, cum banii, se pare, că au tendința de a dispărea, nu este mai bine să fie suma mai mică?
4. Avem o urgență din pct meu de vedere, o verificare la instalația comună de gaz, sesizată de ceva timp, în scris,dar căreia i s-a dat atenție doar acum, după tragedia din Rahova, nu se poate legal, să facem un fond special, doar să rezolvăm asta, și apoi celelalte aspecte, fără să fim nevoiți să așteptăm să plâtim cât susțin ei că avem restanță, plus fondul de apartament de 1200, din care să plătim asta?
Îmi cer scuze pentru mesajul lung, dar doresc să procedez corect și legal, deoarece trebuie să rezolvăm cumva, dar soluția oferită de asociație poate fi dificil de realizat financiar, pentru o parte din locatari.