avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avem o angajata care urmeaza a se intoarce din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avem o angajata care urmeaza a se intoarce din concediu crestere copil ...

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti cu o problema!
Avem o angajata care urmeaza a se intoarce din concediu crestere copil.
A ocupat un post la un punct de lucru al angajatorului , intr-un alt judet decat cel al sediului principal. Postul ocupat inainte , in prezent nu mai exista, dat fiind faptul ca punctul de lucru din acel judet a fost desfiintat.
Angajata nu isi doreste si nici nu are posibilitatea de a accepta un alt post propus in judetul in care isi are sediul principal angajatorul.
Am primit solicitarea de la acea angajata sa ii incetam contractul de munca in baza art. 65, alin. 1, pentru a putea beneficia de somaj.
Intrebarea mea este, angajatorul poate emite acea decizie de concediere in baza acelui articol?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 24 Octombrie 2025
Angajata nu poate face o astfel de solicitare , ci isi poate da demisia sau solicita incetarea cu acordul partilor.

Decizia de concediere o ia angajatorul la revenirea din CCC, cu acordarea preavizului prevazut de lege.
Acea decizie de concediere emisa de angajator in baza art 65, alin. 1 este legala, in situatia angajatei, la revenirea din CCC?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O salariata care revine din CCC poate fi concediata in baza art.65 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare vbc vbc Cic expira peste aprox. 1 luna. Am fost astazi la serviciu sa imi exprim dorinta de intoarcere la locul de munca, insa raspunsul a fost negativ deoarece seful ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au mamele cand se intorc la serviciu din ccc? alessiab alessiab am nascut in data de 21 mai 2010 o fetita.am avut concediu me dical din cele 126 de zile pana pe data de 24 august 2010 dupa care m-am intors la servici.lucram ... (vezi toată discuția)
Concedierea dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului roxanadenis roxanadenis buna ziua.am si eu o nelamurire.pe data de 3.02.2013 copilul meu implineste 2 ani.pe data de 4 ar trebui sa ma intorc la munca.in locul meu a fost angajata o ... (vezi toată discuția)