avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actionar la SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actionar la SA

Buna ziua! Sunt actionar cu 5,7% actiuni la o SA. In urma rascumpararii de catre SA a actiunilor de la actionarii mici nu am mai ramas decat eu si doi actionari majoritari (au impreuna peste 60%). Acestia imi forteaza mana sa-mi vand actiunile, amanintandu-ma ca maresc capitalul social si mi se vor diminua actiunile, ba chiar ca le voi pierde daca vor hotara in AGA ca nu mai au dreptul cei care nu sunt salariati sa mai cumpere actiuni.
Mentionez ca ei fiind majoritari, de 20 de ani nu au mai aprobat alocarea de dividende. Ei doi sunt si salariati si au avut alte beneficii in acesti ani (salarii mari, prime, etc). Eu nu mai sunt salariat de 15 ani, fiindca am iesit la pensie.
Le-am propus vanzarea partii mele cu compensare astfel: o masina din parcul auto al societatii, o donatie catre mine (ca persoana fizica) care sa compenseze lipsa dividendelor pe ultimii 20 de ani si contravaloarea actiunilor pe care le detin.
Va rog, daca puteti sa-mi raspundeti:
1. pot ramana fara actiuni asa cum ma ameninta ei?
2. SA poate sa-mi faca donatie canform art 985 Cod Civil?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Rascumparare actiuni grim grim O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu ... (vezi toată discuția)
Transformare societate pe actiuni in srl markvin markvin Este posibila transformarea unei societati pe actiuni cu mai mult de 500 de actionari in srl? Daca da, va rog sa-mi spuneti care ar fi etapele si ce se ... (vezi toată discuția)
Transformarea unei sa in srl, care este avantajul? AlainCostea AlainCostea Buna ziua, Situatia se prezinta in urmatorul fel: SRL s-a transformat in SA. Au avut loc doua majorari de capital, prin care au fost luati bani de la ... (vezi toată discuția)