avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada proba- suplinire post vacant+postul de baza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada proba- suplinire post vacant+postul de baza Buna ziua ...

Perioada proba- suplinire post vacant+postul de baza

Buna ziua

Am fost angajata intr-o functie manageriala, in privat. La momentul interviurilor mi s-a precizat, in diferitele etape ale acestuia, ca structura departamentului cuprinde 2 angajati si un manager, postul meu. La data inceperii activitatii, unul dintre posturile din schema era vacant urmare a demisiei ocupantului. Am preluat eu activitatile acestuia, desi extrem de executionale, luau extrem de mult timp si depindeau de termene f ferme. Aceste atributiile executionalel inevitabil nu apareau in fisa postului meu. Am functionat 4 luni cu acest post vacant, preluand eu si cealata angajata sarcinile acestuia. Superiorul meu a evitat sa-mi dea detalii legate de recrutarea pentru postul vacant. La finalul perioadei de proba de 4 luni nu m-au anuntat incetarea colaborarii, feedbackul exclusiv verbal fiind lipsa timpului alocat pentru managementul unicului angajat ocupant al postului subordonat mie, desi acesta era independent si inevitabil, i-am oferit suportul necesar ori de cate ori a fost nevoie. Atat eu cat si acesta am fost suprasolicitati pe parcusul acestor 4 luni prin preluarea atributiilor postului vacant. Dupa concedierea mea, au publicat anunt de angajare pentru postul vacant.

Din cate stiu, evaluarea NU se poate face decat in baza sarcinilor din fisa postului de baza, pentru care se efectueaza perioada de proba, nu se poate cumula cu alte posturi vacante.

Exista sansa sa pot contesta in instanta acest abuz, perioada de proba efectuata prin preluarea unui post vacant, alaturi de atributiile postului meu? Daca am dovezi de la ITM, scrise, ca schema de personal a fost incompleta pe perioada contractului meu si ca am fost folosita in perioada de proba pentru acoperirea a 2 posturi, cu suprasolicitare si nerespectarea fisei postului pentru care am fost angajata?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2025
MAYA2, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, lucrez de mai multi ani la o firma. ca urmare a plecarii ... lorapet lorapet Buna ziua, Lucrez de mai multi ani la o firma. Ca urmare a plecarii mai multor colegi acum un an cei ramasi au fost incarcati cu sarcini suplimentare preluand ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- falsuri in decizia de concediere MAYA2 MAYA2 Plangere penala- falsuri in Decizia de Concediere Buna ziua,https://www.avocatnet.ro/forum/utile/editeaza?firstAnswer=1&topicID=867297&edit=3665806 Am ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din funcţie oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rog frumos să ne ajutaţi cu câteva sfaturi cum ar trebui să se procedeze în cazul următor: - în urma unei cercetări ... (vezi toată discuția)