avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare partaj creanta rate casa platite inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare partaj creanta rate casa platite inainte de casatorie

Buna ziua ! Apelez la experienta dumneavoastra in domeniu pentru un raspuns la o problema mai delicata, in legatura cu un partaj. Pe scurt, in 2015 am cumparat un apartament cu credit prima casa, cu avans 35 %, astfel rata lunara este/era foarte mica, la vremea de atunci 700 ron. La cateva luni distanta am cunoscut o pe fosta sotie, care s a mutat la mine imediat, ne am casatorit in 2019 si am divortat in 2024. Din 2016 pana la divort, ratele la casa au fost platite de pe cardul ei de salarii ( a motivat la vremea respectiva ca plateste de la ea pentru ca are cardul de salarii la aceeasi banca la care am eu creditul si oricum trebuie sa contribuie si ea cu ceva, avand in vedere ca sta la mine si nu plateste nimic altceva, eu platind toate utilitatile). Venitul ei a fost intotdeauna mult mai mic decat venitul meu. Intrebarea mea este ce drept de creanta are ( daca este cazul) pentru ratele pe care le a platit inainte de casatorie (perioada 2016-2019). Pana acum am primit doua opinii diferite de la 2 avocati, una dintre ele (de la un avocat specializat pe partaje) fiind ca nu are nici o creanta la ratele dinainte de casatorie, avand in vedere suma mica cu care a contribuit raportat la faptul ca ea a locuit acolo fara alte costuri, iar la ratele din cei 5 ani de casatorie ar avea drept de creanta pe ultimii 3 ani datorita prescriptiei, un drept proportional cu raportul dintre veniturile noastre, in nici un caz 50%.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un apartament în rate cu un an înainte de căsătorie. soțul are vreun drept asupra lui în caz de partaj? TEODORA MARTIS TEODORA MARTIS Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: am cumparat un apartament cu imprumut de la banca,ratele eu le achit, dar dupa un an m-am ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Carlla Carlla Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul. Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am o mare problema: in 2008 sotul meu a luat un credit....pe ... Rdorina Rdorina Buna seara! Am o mare problema: In 2008 sotul meu a luat un credit....pe care nu l-a platit integral. In 2016 (tatal meu, (vitreg)casatorit legitim cu mama ... (vezi toată discuția)