avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate unul dintre soți să obțină mai mult ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate unul dintre soți să obțină mai mult decât 50% cotă la partaj?

Cum poate unul dintre soți să obțină mai mult decât 50? Cota la partaj? Ce dovezi sunt bune? Salarul pe hârtie e 10 mii, respectiv minimul pe economie 4 mii. (Aici sunt bani la negru multi pe lângă minim). Sunt dovezi de violența fizică și înșelare. Deasemenea am avut un apartament de fata, de 40 mii. Care ar fi șansele să obțin 30;70?
Aspectele acestea le discutați cu av angajat,teoretic dovada poate fi făcută cu orice proba martori,acte,etc.Depuneti extrase bancare,contractul prin care parintii dvs au vândut etc.
Daca ati cumpărat cu banii din apartamentul vândut puteți obține mai mult.
Trebuie văzut exact de avocat pe baza de probe asa cum va face și judecatorul la proces.
Trebuie făcută o analiză concreta.

București 2025
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Probele sunt diferite de la situație la situație. Șansele sunt în funcție de cum reușiți să probați o contribuție mai mare, dar și cât de clar sunteți în explicații, dacă s-a contribuit și în afară de bani, cu ce etc. Discutați cu un avocat și încercați să negociați înainte de a cheltui bani în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract pe motivul erorii obstacol marius2474 marius2474 In vara anului 2008 am negociat cu parintii prietenei mele constructia unei case care era deja inceputa. Acestia spuneau ca aceasta casa este pt prietena mea ... (vezi toată discuția)
Am depus actiunea de divort: violenta fizica si abuzurile emotionale ... Clarissa Matei Clarissa Matei Am depus actiunea de Divort: violenta fizica si abuzurile emotionale din partea sotului..plus infidelitate (martor sotul doamnei). Doar o singura data am sunat ... (vezi toată discuția)