avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea în muncă dobândită în străinătate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea în muncă dobândită în străinătate

Vechimea în muncă dobândită în străinătate .
Bună ziua , vă rog să îmi comunicați dacă există o reglementare în legislația din România cu privire la recunoașterea vechimii obținută din activitatea desfășurată cu forme legale în străinătate . Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 28 Octombrie 2025
Da , exista ( Legea 360/2023 - legea pensiilor ) , nu ca vechime , ci ca stagii pentru pensie . Depinde si in ce tara s-a desfasurat acea activitate , nu cu toate are Romania acorduri in acest sens .
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2025
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechimea in munca este una, iar stagiu de cotizare este alta .

Pentru munca in strainatate si recunoasterea vechimii in munca , nu mai exista text de lege .. doar in regulamentul intern sau in ccm aplicabil pot fi mentionate astfel de dispozitii.

Vedeti si
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime munca americanux americanux Buna ziua, Am lucrat in SUA cu contracte de munca in perioada 1995-2006. Se adauga la vechime si care ar fi pasii pt a actualiza aceasta vechime?(asta in caz ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca din strainatate Cristik68 Cristik68 Care sunt documentele pe care trebuie sa le am ,unde sa le depun,ca sa imi adaug vechimea in munca din strainatate la cea din tara.Mentionez ca este vorba de ... (vezi toată discuția)
Vechimea de munca in strainatate TifreaAnca TifreaAnca Buna ziua, Urmeaza sa lucrez in strainatate cu contract de munca,facut acolo.O sa platesc asigurari sanatate,etc acolo. Dupa ceva ani poate ma voi intoarce ... (vezi toată discuția)