Buna ziua, mama mea, 76 ani este tutore pentru nepotul ei de 58 care are handicap grav de gradul 1, neurologic, creierul este nedezvoltat si aparatul locomotor foarte afectat, parinti lui sunt decedati. Acesta, acum 7 ani a facut un copil cu o femeie cu handicap gr 2, mai normala fizic decat el, iar noi banuim ca a fost doar o manipulare, in spate fiind un alt barbat care a invatat-o sa faca asta, avand scop mostenirea apartamentului in care acesta locuieste. Mama mea a cerut prin judecatorie testul de paternitate, la IML, au folosit saliva copilului si a ambilor parinti, si nu din sange, copilul avand doar cateva luni, iar testul a fost pozitiv ca fiind copilul lui. Mama ar putea cere inca un test de paternitate din sange, pentru a se asigura ca este asa? De curand, aceasta femeie l-a parasit, s-a casatorit deja, dar si-a lasat multe lucruri acolo si periodic trece pe la el promitandu-i ca se intoarce. Ei nu au mai avut relatii intime de cand a nascut copilul, mama mea banuieste ca a facut copilul cu acest barbat cu care este acum. Intrebarea este daca se mai poate repeta acest test. O a doua problema este ca personajul a cazut si si-a rupt un picior, iar mama neavand cum sa il ingrijeasca acasa, l-a dus la un camin de batrani destul de scump, 6000 ron/luna, nici un spital nu l-a internat pt asa ceva, este bine ingrijit dar el face scandal in fiecare zi ca a fost dus acolo sa i ia mama casa. Intrebarea a doua ar fi, ca si tutela stiu ca are dreptul de a gestiona bunurile lui, poate inchiria acel apartament pe timp limitat pentru acoperirea costurilor? Sau il poate vinde chiar? Cam asa ar sta lucrurile, el este manipulat emotional de acea femeie pe care vrea sa o primeasca oricand, ea fiind deja casatorita de cateva luni cu altcineva si mai este si un copil la mijloc care nu stim sigur ca este al lui. Ce e de facut? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.