avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura cu tva pentru neplatitor tva
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura cu tva pentru neplatitor tva

Buna ziua, am achizitionat un certificat digital de la cert.sign pentru inrolarea in sistemul vamal si s-a emis factura cu tva. dar sunt o firma neplatitoare de tva. puteti sa imi explicati. multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:53, 29 Octombrie 2025
Buna ziua

TVA il aplica vanzatorul. Daca firma de la care ati cumparat certificatul este platitoare de TVA, atunci factura va avea TVA. Pentru firma dvs, TVA-ul este un cost, nu il veti putea deduce fiind neplatitoare de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva masina noua (import/export) petre123 petre123 Buna ziua, Am posibilitatea sa cumpar din Germania 2 masini (noi) cu volan pe dreapta. Care este politica TVA-ului tinand cont ca eu cumpar acele masini ... (vezi toată discuția)
Tva masini second hand smartcars smartcars buna ziua, am nevoie de o lamurire : am un srl si vreau sa imi cumpar o masina din germania pe firma. masina este second hand si costa in jur de 25.000 - ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva cu cod vies (achizitii la marja vs intracomunitare) thflyer thflyer Bună ziua, Noi suntem o firmă din România, neplătitoare de TVA, dar avem cod valid de TVA intracomunitar (VIES). Vrem să vă expunem situația noastră ... (vezi toată discuția)