Bună ziua,
Vreu sa întreb dacă eu am o datorie la banca din anul 2015 am făcut un credit și nu am mai putut plăti, banca apus privilegiu pe apartament dar apartamentul nu este pe numele meu , este pe numele mamei dar acum 2 ani mama a decedat și eu nu am făcut dezbatere moștenire eu nu am nimic pe numele meu as dori sa întreb dacă după atâta timp eu pot cere
prescriere la datorie.
Va mulțumesc frumos.
Trebuie sa luati legatura cu un avocat care sa analizeze situatia dvs concreta.
Banca nu putea nota acel privilegiu in cartea funciara daca apartamentul nu era pe numele dvs decat daca mama a fost codebitor la acel credit.
Nu puteti cere dvs prescierea datoriei. O puteti insa invoca in cazul in cazul in care sunteti executat silit. Chiar daca nu ati facut succesiunea, banca poate cere acest lucru si apoi sa va execute silit apartamentul.
Ce ati putea face, numai dupa obtinerea calitatii de mostenitor (adica dupa ce ati dezbatut succesiunea) este sa cereti stergerea acelei notari in favoarea bancii din cartea funciara, invocand prescriptia.
Dar repet, ca totul sa functioneze trebuie sa luati legatura cu cineva care sa studieze in detaliu caazul dvs. Prescrierea nu intervine automat dupa 3 ani in orice situatie. Va dati seama ca atunci oricine poate sa ia credit, nu plateste, nu lucreaza/nu are nimic pe numele lui si dupa 3 ani scapa de datorie. Nu merge asa...
prescripția poate fi întrerupta prin stăruința în executare de către creditor.
Pentru contestația executării aveți la dispoziție doar 15 zile calendaristice, din momentul când ați luat la cunoștință, apoi nu mai puteți invoca prescripția.
Mosteniri
carmenystrate
Buna seara!
Intr-o familie parintii au urmatoarele proprietati:
1 apartament pe numele tatalui
1 apartament in care mama si bunica sunt mostenitoare ... (vezi toată discuția)