avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc într-un complex de 4 blocuri, in care toti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc într-un complex de 4 blocuri, in care toti proprietarii ...

Locuiesc într-un complex de 4 blocuri, in care toti proprietarii detin cota parte din drumul de acces dintre cele 4 blocuri. La vremea lui, dezvoltatorul a improvizat doua locuri de parcare pe drumul de acces (practic o parte din drum e blocat complet, accesul realizandu-se prin alta parte, inconjurand), si fiindca a fost o improvizatie care nu apare in CF si nu a putut sa le vanda, au ramas cu titlul de loc de parcare vizitatori pentru folosinta tuturor. Asociatia de proprietari a blocului care se afla mai aproape de cele doua blocuri a concluzionat recent ca locurile sunt ale lor si a montat opritoare de parcare pentru a fi folosite exclusiv de catre ei. Evident, pe noi, din celelalte blocuri nu ne-a intrebat nimeni nimic, daca suntem de acord. Montarea acestor opritoare a venit ca urmare a faptului ca si alti oameni parcau acolo, vizitatori, caci locurile de parcare nu erau mereu ocupate, si nu erau mereu ocupate de aceleasi masini, practic se parca cateva ore, nu abuza nimeni de ele, iar proprietarii blocului respectivi erau nemultumiti ca si altii aveau dreptul sa parcheze acolo. Am semnalat problema asta presedintelui asociatiei mele, dar pe el nu il intereseaza si la fel ca in alte cazuri in care am semnalat diverse mi-a raspuns cu "si ce daca". Ce as putea face? As dori sa pot utiliza si eu acele locuri, cand am vizitatori (nu se intampla des) insa e destul de deranjant pentru ca in zona aceasta toate locurile de parcare sunt in proprietatea cuiva (nu exista parcare publica cu plata) si nu as vrea sa imi pun musafirii sa parcheze pe unde apuca pe locurile altora.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. dezvoltatorul blocului a montat o bariera la intrare ... Ceapraz Ceapraz Buna ziua. Dezvoltatorul blocului a montat o bariera la intrare in curtea blocului. Cei care nu au locuri de parcare nu au primit telecomanda de la bariera. Va ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. legalitate danielleu danielleu Buna ziua, Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP ... (vezi toată discuția)
Apartament achizitionat suciu_diana suciu_diana Buna seara, care este solutia legala pentru urmatoarea situatie: apartament achizitionat in bloc nou, in afara localitatii. [b]Blocul este construit pe ... (vezi toată discuția)