avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

daca un salariat a fost incadrat pe perioada determinata inspector de specialitate,in cadrul compartimentului contabilitate, iar acum se incadreaza perioada nedeterminata inspector -in cadrul aceluiasi compartiment, mai poate fi stabilita o noua perioada de proba?
Cel mai recent răspuns: florina_cr , utilizator 12:24, 18 Februarie 2010
Buna seara,

la angajare, in cadrul aceleeasi companii, exista o singura perioada de proba.
Potrivit art.32 din Codul Muncii, pe durata executarii contractului individual de munca, nu poate fi stabilita decât o singura perioada de proba. Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba în situatia în care acesta debuteaza la acelasi angajator într-o noua functie/profesie/la un nou loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
Neinformarea salariatului anterior încheierii sau modificarii contractului individual de munca cu privire la perioada de proba (art.17 alin.4 din Codul Muncii - întocmirea actului aditional în termen de 15 zile de la data încunostiintarii în scris a salariatului, cu exceptia cazurilor stipulate în lege sau în contractul colectiv de munca când rezulta posibilitatea si nu obligatia acestei masuri) duce la decaderea angajatorului din dreptul de a verifica aptitudinile salariatului printr-o asemenea modalitate.
Perioada de proba constituie vechime în munca.
"Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba în situatia în care acesta debuteaza la acelasi angajator într-o noua functie". Am trecut deja in CIM perioada de proba ,cat si in registrul de evidenta al salariatilor, m-am gandit ca debuteaza intr-o noua functie.
Fiind vorba de o noua functie se poate acorda o noua perioada de proba.
multumesc

Alte discuții în legătură

Perioada de proba catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa-mi raspundeti si mie la o intrebare, daca se poate: in cazul in care o persoana a trecut de pe un post anagajata pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba??? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna! Asi vrea sa primesc un raspuns la o intrebare destul de simpla: - Lucrez la o firma de aproape 3 luni, asta e limita maxima a ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba adrianseres adrianseres Buna ziua, Dorescsa stiu care este perioada de proba dupa noul cod al muncii, si daca perioada de proba se poate prelungi cu inca o \"perioada de ... (vezi toată discuția)