avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama locuieste intr un camin lânga Bucuresti (82 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama locuieste intr un camin lânga Bucuresti (82 ani), ...

Buna ziua,
Mama locuieste intr un camin linga Bucuresti (82 ani), incerc sa gasesc pe cineva care sa ma poata "ajuta" in demersurile necesare transferari domiciliului si inplicit drepturilor in Franta : pensia de munca, pensia de handicap, asigurarea de sanatate.
Sunt fiu unic stabilit in Franta de peste 30 de ani, cetatean francez.
Cel mai recent răspuns: Valseb , utilizator 17:46, 3 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Handicapul nu se transferă în altă țară, pentru că e un ajutor social, NU un drept contributiv cum e pensia.
Multumesc pentru raspuns, mi se pare pertinent ca raspuns, intradevar un ajutor social in ceea ce priveste suma de bani acordata de stat, dar statutul in schimb este consecinta unor afectiuni medicale si cred ca poate fi exportat si poate servi de baza intr un alt stat din UE, mai ales daca este un statut definitiv si irevocabil... Cel putin asa cred ?
(adevarat, am vorbit de pensie in mesajul de baza si nu de statut).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie/ pensie handicap gradul ii din romania in olanda damma damma Buna seara, sunt o persoana cu handicap gradul II, accentuat si permanent pentru care primesc o indemnizatie lunara de la Guvern. Urmeaza sa ma mut in ... (vezi toată discuția)
Franta - control judiciar noiklosa noiklosa Buna ziua, Vreau sa intreb daca stie cineva un pic de legislatie franceza, mai precis presupusul drept al statului francez de a detine cetateni romani. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Alice30 Alice30 Am o problema careia nu-i gasesc rezolvarea: Stau in Franta si am un baietzel care s-a nascut aici.Eu si tatal lui nu suntem casatoriti,dar baiatul este pe ... (vezi toată discuția)