avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobanda legala, tergiversare
Discuție deschisă în Executare silită

Dobanda legala, tergiversare

Buna ziua!
Avem o hotarare judecatoreasca la FOND in care expropriatorul pentru un teren este obligat la plata unei sume de bani actualizata cu indicele de inflatie.
Dupa 1 an urmeaza hotararea judecatoreasca de la Apel unde se adauga o alta suma pentru inca un teren alaturat pentru care i se cere de asemenea expropriatorului actualizarea cu indicele de inflatie. In plus este obligat la plata dobanzii legale de la data de .... pana la data platii raportate la valoarea totala a despagubirilor.
In luna mai 2025 platestee prin Executor prima hotarare actualizata cu inflatia. Cateva luni mai tarziu prin intelegere amiabila plateste si a doua hotarare actualizata cu indicele de inflatie. Promite sa plateasca dobanda legala intr-o luna. De atunci ne tot amana si cand i-m cerut modul de plata a raspuns ca "dobanda legala este un drept accesoriu si va fi platita pana la data cand s-a facut plata efectiva a debitelor principale"
De la prima plata au trecut deja 7 luni .
Este corecta aceasta tergiversare fara nicio compensare?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face - actualizare suma cu dobanda legala AndreoP AndreoP Buna ziua, Ma poate lamuri cineva in legatura cu termenul de prescriptie a unei datorii cu titlu de compensatie? Intrebarea mea este daca pot formula in ... (vezi toată discuția)
Nasterea dreptului la actiune conform legii RomeoDorian RomeoDorian Vă supun atenției următoarea situație: Am fost concediat în iulie 2013, dar nu am primit salariile compensatorii imediat după concediere. Abia după ce ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala roxanas roxanas Soluţie dată de tribunal: institutie publica este obligata sa plăteasca diferente salariale, actualizate cu indicele de inflatie si la care se vor calcula ... (vezi toată discuția)