Frate defavorizat prin act de vanzare catre celalalt copil
Buna seara! Socrul meu decedat are doi copii din doua casatorii. Cea de a doua sotie a decedat inaintea lui. In timpul celei de a doua casatorii a acestuia a achizitionat un apartament pe care probabil prin contract de vanzare cumparare l-a vandut celui de al doilea copil. Este sotul meu (primul copil al acestuia) in masura, fiind defavorizat, sa atace acel contract sau donatie? Daca da, in instanta, chiar daca a cunoscut acest fapt? Se ia in considerare probabil faptul ca parintii au fost ingrijiti de al doilea copil si posibil sa fie contract intocmit cu clauza de intretinere? Multumesc!
Putea sa fie intocmit act de vanzare cumparare, donatie, etc. Indiferent cum a fost incheiata transmiterea apartamentului catre al doilea copil, ce se poate intreprinde.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e chiar indiferent pentru că sunt prestații diferite.
La vânzare trebuie văzut cat a fost prețul, raportat la valoarea bunului si daca acesta a fost achitat.
La donație, trebuie văzut daca ii încalcă rezerva succesorala a sotului dvs.
La întreținere, trebuie probat faptul ca îngrijirea nu a fost prestată deloc sau a fost prestată necorespunzător.
In funcție de tipul actului si soțul dvs trebuie sa aducă probe în susținerea cererii de chemare in judecată.
Dvs vreți un răspuns exact, la o problemă mult prea generala.
Să discutăm acum ipoteze dacă si cu parcă ar însemna sa ne batem joc de timpul nostru si al dvs.
Testament
Dydy-bum
Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)