Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am depus in noiembrie 2024 o plangere penala pentru abandon,deoarece ...

Am depus in noiembrie 2024 o plangere penala pentru abandon,deoarece tatal copiilor nu mai platise pensia alimentara in anul 2024. In 2025 a trimis banii pentru o singura luna. Abia in iunie 2025 am fost audiata eu la insistentele mele catre ofiterul de caz si la sfarsitul lunii septembrie a fost chemat la audieri fara a se prezenta,fostul. Politistul a spus ca vor continua demersurile in masura timpului disponibil, spunand ca are cazuri mai urgente si nu mi-a dat un raspuns cu ce presupune continuarea demersurilor. Am facut si cerere la parchet pentru a primi un raspuns oficial avand in vedere ca a trecut un an de zile, nici acolo nu stiu sau nu vor sa imi dea mai multe detalii.
Cat dureaza in general solutionarea acestori plangeri penale de abandon?
Precizez ca am depus la dosar probe care arata clar ca este vorba de rea vointa din partea lui, si am lasat toate datele de contact ale acestuia.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2025
RalucaMi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:30, 11 Noiembrie 2025
Nu este o regulă, de obicei durează, dar legea vă dă dreptul să faceți o ceere pentru a se constata tergiversarea cauzei. Dacă este admisă, judecătorul stabilește un termen până la care procurorul să finalizeze cercetările.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare cercetare penala scarlet scarlet Am depus o plangere penala de la inceputul lunii octombrie 2009. Pana in prezent, ofiterul care se ocupa cu cercetarea penala nu m-a audiat decat pe mine, in ... (vezi toată discuția)
Am o fetiță de 12 ani și prin hotărâre judecătorească, mi s-a încredințat mie ... Alexandru Busuioc Alexandru Busuioc Bună ziua. Vă rog frumos să mă informați ce trebuie să fac la problema cu care mă confrunta. Am o fetiță de 12 ani și prin hotărâre ... (vezi toată discuția)
In cat timp se rezolva o plangere penala?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Pentru infractiunea de abandon de familie savarsita de fostul sot am depus o plangere la politie, a trecut aproape o luna, am dat declaratii si eu si fostul ... (vezi toată discuția)