Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Pentru infractiunea de abandon de familie savarsita de fostul sot am depus o plangere la politie, a trecut aproape o luna, am dat declaratii si eu si fostul sot dar inca nu stiu rezultatul final deoarece agentul care se ocupa de caz spune ca mai trebuie sa mai adune dovezi. As dori sa-mi spuna cineva ce termen este pentru solutionarea unei plangeri? Fostul sot nu este impresionat cu nimic de faptul ca am depus plangere penala iar agentul care se aocupa de caz mi se pare ca-l favorizeaza si prelungeste intentionat toata aceasta actiune iar fostul sot comite in continuare infractiunea de abandon de familie si nu vrea sa plateasca pensie alimentara pentru cei 2 copii? Cum pot urgenta lucrurile pentru ca am nevoie de bani si pentru ca cei 2 copii nu traiesc cu aer.
Adica agentul de politie poate trage de timp cat vrea el? Poate dura si 2-3 luni sa zicem? Pai nu il incurajeaza in acest fel pe fostul sot sa nu plateasca? La urma urmei de aceea am depus plangere ca sa-l constrang in vreun fel dar daca el vede ca nu se intampla nimic asta nu face decat sa-l incurajeze in ideile sale ca nimeni nu-i poate face nimic. Cum pot totusi sa urgentez rezolvarea cazului? I-a luat declaratie si lui si mie, nu are dovezi din care sa reiasa ca a platit? de ce cercetari ar mai avea nevoie agentul de politie?
Actele de cercetare nu au o durata stabilta de lege.Insa, dumneavoastra puteti sa-i invederati sotului ca sanctiunea prevazuta pentru savarsirea infractiunii e pedepasa cu inchisoarea (chiar daca exista un mod de individualizare judicara a acesteia , anume suspendarea conditonata - un caz special al acesteia , precizat in insasi continutul legal al infractiunii) si ca ati dori , ulterior indeplinirii obligatiei ce-i incumba , sa retrageti plangerea penala prealabila , asa incat sa exista o cauza care inlatura raspunderea penala , incetand si urmarirea penala.
Poate ca aceasta situatia faptica va fi solutionata in aceasta modalitate.