Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama unui copil minor dorește să călătorească ...

Bună ziua! Mama unui copil minor dorește să călătorească în afara țării împreună cu cel mic. Tatăl copilului este în imposibilitatea de a da acel acord notarial. Care ar mai putea fi soluția?
Cel mai recent răspuns: doruantonescu , utilizator 10:11, 17 Noiembrie 2025
Prin instanță dar va fi citat și tatăl.
Deschideți cât mai repede procesul ca sa nu se intarzie judecată și sa ratați ieșirea din țară.

București 2025
Dar el nu poate veni. Va accepta instanța alte justificări? Sau - dacă nu se prezintă - poate acorda acest drept mamei?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se judeca in lipsa dar trebuie citat unde locuiește.
Vorbiți cu avocatul de reprezentare căci el va face toate pentru proces și nu noi pt ca nu avem împuterniciri avocatiale în mod legal pt reprezentare în instanța dvs.

Sunt multe găselnițe juridice dar fiecare avocat le folosește pe ale lui.

București 2025
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc! Comunic.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
doruantonescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am resedinta in strainatate. legalizare imputernicire la succesiune. bellman bellman Am resedinta in strainatate. In Romania la succesiunea dupa tatal meu vreau sa o imputernicesc pe mama mea sa ma reprezinte. Datorita unui accident nu ma pot ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor elisay_99 elisay_99 Buna seara , situatia este urmatoarea : sunt in divort cu sotul meu , avem un copil minor impreuna. Stiu ca , conform noului cod civil , custodia o sa fie ... (vezi toată discuția)
Divort parinti sorina710 sorina710 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Situatia este urmatoarea: ''clasica familie'' , 3 copii, mama cu probleme ''de multe feluri'' si tatal care ia calea ... (vezi toată discuția)