Cum fac sa-mi scot copilul din drepturi care a făcut 18 ani și merge mai departe la studii dar nu vb.cu mine așteaptă doar banii de la mine ..exista posibilitatea sa fac ceva?
DanielaLegume
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu există instituția dezmoștenirii!
Moral, probabil că l-ați sancționat, dar legal aveți doar obligații față de el, cel puțin până la 18 și cel mult până la 26 de ani.
Succes!
Pensia de intretinere este datorata majorului, acesta are calitate procesuala activa, deci va poate actiona in instanta, pentru a primi pensia de intretinere.
Acesta trebuie sa studieze si sa fie in stare de nevoie , generata de lipsa unor venituri, dintr-o activitate lucrativa.
Obligatia de intretinere nu poate fi eludata.
Numai in ipoteza in care fiul / fiica dvs. s-ar angaja, pensia poate fi sistata.
Ratiunea acordarii pensiei de intretinere este generata de faptul ca fiul dumneavoastra trebuie sa isi desavarseasca pregatirea educationala.
Pensia de intretinere este acordata, in interesul superior al acestuia.
Pensia alimentara
kitty35
Odata devenit major fiul meu, ce pretentii poate sa aiba ,in ceea ce priveste mostenirea ,avand in vedere ca acum platesc pensia alimentara?As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Intretinere student
Rolli
Buna ziua.
Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)