avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum fac sa-mi scot copilul din drepturi care a făcut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum fac sa-mi scot copilul din drepturi care a făcut 18 ani ...

Cum fac sa-mi scot copilul din drepturi care a făcut 18 ani și merge mai departe la studii dar nu vb.cu mine așteaptă doar banii de la mine ..exista posibilitatea sa fac ceva?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:26, 19 Noiembrie 2025
Buna ziua

Nu exista o astfel de posibilitate.

Aveti obligatia sa platiti pensie de intretinere daca este in continuarea studiilor, pana la 26 de ani.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ar trebui sa vedeti de ce copilul simte nevoia sa nu va vorbeasca si mai putin sa ii mai aplicati o sanctiune lipsindu-l de posibilitati materiale la o varsta la care inca are nevoie de sprijinul dvs.

Tocmai pentru a nu se afla in situatia in care dvs vreti sa il puneti, legiuitorul a impus prin lege parintilor obligatia de plata a pensiei de intretinere pana la finalizarea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare plata pensie alimentară hp777 hp777 În fața de 31.07.2018 copilul termina facultatea. Pot si sista plata pensiei alimentare unilateral sau trebuie sa ma adresez Judecătoriei? Si daca da, cum ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere se sisteaza in cazul inceperii a celei de-a doua facultati? mz0104 mz0104 Am o nelamurire, m-as bucura sa-mi oferiti un raspuns. Fiul meu are 21 de ani, termina anul acesta o facultate de 3 ani si vrea sa-si continuie studiile la o ... (vezi toată discuția)
Vreau să depun pensia de întreținere într-un cont bancar al minorului, blocat până la majorat. sunt bănci care oferă această posibilitate? ContSters332562 ContSters332562 Buna ziua,. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a deschide un cont bancar pe numele unui minor, cont in care sa-i pot pune pensia de intretinere. ... (vezi toată discuția)