avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, imi puteti spune, va rog frumos, cum se ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, imi puteti spune, va rog frumos, cum se calculeaza ...

Buna ziua, imi puteti spune, va rog frumos, cum se calculeaza taxa mea judiciara de timbru in urmatoarea situatie:
O firma de gaze cu care am contract de prestari servicii m-a dat in judecata, cerand rezilierea partiala a contractului, valoarea contractului este 28.185,16 lei, din care am platit avans 14.092,58 lei, firma dorind sa-mi retina suma de 5.671,46 lei (proiect si avize) din cei 14.092,58 lei. Atat in intampinare cat si in reconventionala doresc sa solicit rezolutiunea contractului cu restituirea sumei de 5.671,46 lei, de fapt a avansului integral de 14.092,58 lei, plus daune morale de 10.000 lei in reconventionala, intrucat firma se afla in culpa contractuala evidenta. Care ar fi valoarea pretentiilor mele? Nu am inteles prea bine de ce judecatorul i-a pus pe ei sa achite taxa pt.valoarea totala a contractului minus suma ce se vrea retinuta si asta m-a indus un pic in eroare in ceea ce priveste modul de calculare a pretentiilor mele. De asemenea, trebuie sa platesc taxa de doua ori, si pentru intampinare, si pentru reconventionala? Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract prestari servicii madalinatl madalinatl Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:am incheiat un contract cu o firma de constructii pentru niste lucrari de consolidare a unui ... (vezi toată discuția)
Proces partaj intre fosti soti voinea75 voinea75 Va expun pe scurt situatia. Unul din soti( )A in cererea de partaj solicita partajarea unui cont de economii deschis la banca in valoare de 5000 Euro. ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare de expedient dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN ... (vezi toată discuția)