Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,am o problema destul de serioasa :sunt inchis de mai ...

Buna ziua,am o problema destul de serioasa :sunt inchis de mai bine de 2 ani jumatate la un spital de psihiatrie in urma unei cearta avuta cu tutorele meu legal si de un an si jumatate ma chinui sa ies din spital apeland la cateva institutii juridice:judecatorie,avocatul poporului,barou etc. si recent la directia de asistenta sociala.Nimeni nu m-a ajutat.Am vorbit si cu cativa avocati,discutii din care am inteles ca sa constituit o comisie care a decis impreuna cu doctorul la care sunt ca nu este posibil externarea mea.Am mai inteles ca
Șansele de a reuși in instanta sunt egale cu cele de a pierde.
Și oricum se face o expertiză care decide dacă instanța ma pune in libertate sau nu.
Dacă stau mai mult de un an....e foarte greu de crezut că imi vor da drumul, se vor face evaluari anuale....
Dacă considerau că sunt ok.... imi dădeau drumul in 2-3 săptămâni.Eu unul nu stiu ce sa mai fac sunt cu moralul la pamant,la capatul puterilor din cauza acestui spital,unde nu vreau sa spun ce rau mi-a facut.Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat,raspuns sau indrumare i-as fi foarte recunoscator.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:37, 25 Noiembrie 2025
Posibil că suferiți de o boală psihică severă, și deja afecțiunea este recurentă și avansată.

De ce ați fost pus sub tutelă, și va fost desemnat un tutore'?
Vă recunoașteți boala'?
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatea tutelara djarda djarda Buna ziua, eu il am pe tatal meu pus sub interdictie ( dupa 1 an de chin pe la judecatorie), el este intr-un camin privat. Acum am depus actele la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare tutore cristicris cristicris Acte necesare tutore Buna ziua, Am o amica ce are schizofrenie si nu are discernamant, nu isi intelege situatia, tratamentul nu il ia din spital, adica ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)