Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama are un pământ moștenit după tatăl ei dar nu există acte ...

Bună ziua . Părinți mei au un pământ defapt mama are un pământ moștenit după tatăl ei dar nu există acte pe el doar pe actele vecinilor este trecut numele tatălui ei adică bunicul meu în rest nu este nici un act doar îl muncește un vecin ca să nu stea în paragină .se poate rezolva prin uzucapiune sau la
Notar să se ducă să l înscrie în cartea funciară cu care din variante ar putea câștiga să pot face acte pe pământul acela ?multumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: alinax , utilizator 22:32, 3 Decembrie 2025
S-a făcut dezbaterea succesiunii după bunic ? Terenul a fost prins (chiar în coproprietate cu vecinu) în masa succesorală ? A fost eliberat un certificat de moștenitor în care mama apare ca moștenitoare ? Actul pe care îl are vecinu pare să fie un Titlu de proprietate obținut prin reconstituirea dreptului de proprietate în care apare, după cum precizați și bunicul. Strângeți toate documentele pe care le aveți, împreună cu o copie după titlul vecinului și mergeți la un notar și solicitați o consultație notarială pentru suma de 200 lei. Veți afla optțiunile pe care le aveți.
Nu are certificat de moștenitor pentru ca nu are nici un act pe pământ și nu a putut face succesiunea .si nici terenul nu a fost cuprins in masa succesorala .nu exista act de proprietate Pământul este al bunicului din vorbe cum se făcea odată și așa a rămas doar ca vecini îl au trecut pe bunicu și pământul a fost dat de bunicu în arendă la un vecin care îl muncește de 20 de ani cred
dorumihalache a scris:

S-a făcut dezbaterea succesiunii după bunic ? Terenul a fost prins (chiar în coproprietate cu vecinu) în masa succesorală ? A fost eliberat un certificat de moștenitor în care mama apare ca moștenitoare ? Actul pe care îl are vecinu pare să fie un Titlu de proprietate obținut prin reconstituirea dreptului de proprietate în care apare, după cum precizați și bunicul. Strângeți toate documentele pe care le aveți, împreună cu o copie după titlul vecinului și mergeți la un notar și solicitați o consultație notarială pentru suma de 200 lei. Veți afla optțiunile pe care le aveți.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2025
alinax, utilizator
Ca să îl înscrie în CF îi trebuie un titlu de proprietate. Dacă l-a stăpânit și ceilalți vecini au considerat până acum că era proprietar, se poate formula o acțiune de uzucapiune. De cât timp stăpânește pământul ? Cum l-a moștenit, pe vorbe ?
Da pe vorbe ca așa era odată . Ca ăla e pământul Lu x și așa a rămas din străbuni. Iar bunicu nu a vrut să facă acte ca nu avea bani să plătească impozitul pe el pe vremea aceea . Cam de 30 de ani îl stăpânește el . Să înțeleg ca se poate cu uzucapiune să pot face acte pe pământ ?

Adrian ALBU a scris:

Ca să îl înscrie în CF îi trebuie un titlu de proprietate. Dacă l-a stăpânit și ceilalți vecini au considerat până acum că era proprietar, se poate formula o acțiune de uzucapiune. De cât timp stăpânește pământul ? Cum l-a moștenit, pe vorbe ?

Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2025
alinax, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manyack manyack unchiu meu ii revine 2 ha din titlu de proprietate a tatalui sau ( mostenire bunicu), printr o conjunctura acesta a incehiat in anul 2000 il vinde prin \" ... (vezi toată discuția)
As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o mostenire roxana_roxxana roxana_roxxana Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns. Parintii mamei mele au murit, si a ramas in locul unde a locuit bunica mea o matusa, in curte acolo ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat certificatul de mostenitor rezultat in urma succesiunii ca urmare a decesului tatalui meu de catre bunicul si unchii mei{tatal si fratii defunctului} ionutcodreanu ionutcodreanu Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat,iar in luna septembrie a facut succesiune in urma careia a rezultat certificatul de mostenitor si mostenirea ... (vezi toată discuția)