Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost sanctionat de angajator cu “avertisment scris” ...

Buna ziua,am fost sanctionat de angajator cu “avertisment scris” .
Va rog sa-mu spune-ti cum pot contesta in instanta documentul.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 4 Decembrie 2025
Buna ziua

Inainte sa ajungeti acolo, primul pas ar fi sa depuneti o sesizare la ITM daca considerati ca acel avertisment scris nu este legal.
[ link extern ]
Si ce sa faca Inspectia Muncii sau ITM-ul ?

Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la Tribunalul in raza caruia are domiciliul in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Cand ati primit decizia de sanctionare ?
Buna ziua,astazi 4.12.25 am primit avertismentul.Nu stiu ce pasi sa urmez pt a contesta in instanta avertismentul.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2025
Ferencz Alexandru, utilizator
Trebuie formulata o actiune in instanta prin care solicitati anularea deciziei de sanctionare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unei sanctiuni disciplinare lili20102010 lili20102010 Ma poate ajuta cineva cu pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a contesta in instanta o sanctiune disciplinara?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Avertisment scris - valabilitate si mod de contestare AliceS AliceS Buna ziua, Daca imi poate raspunde cineva la o intrebare legata de avertismentul scris ca si abatere disciplinara: daca acest avertisment scris se da ... (vezi toată discuția)
Sanctiune 20% liniuta liniuta Buna ziua ...mi s-a comunicat telefonic de catre patron ca voi fi sanctionata cu 20 % din salar in urma unui telefon dat de fiica acestuia angajata si ea ... (vezi toată discuția)