Cu scuze, dar nu e vorba despre buna credinta. E fals si uz de fals. Sfatul avocatului e bun. O explicatie scurta:
1. Retinerea permisului este etapa premergatoare suspendarii sau anularii, in lipsa unei hotarari judecatoresti mai favorabile; nu ati contestat PV in Italia, deci permisul a fost suspendat pentru Italia
2. Ati comis un fals cand ati declarat in scris in cererea de eliberare a duplicatului; stiati foarte bine ca v-a fost retinut in Italia;
3. Autoritatile nu va notifica, este interesul dvs sa urmariti ce se intampla cu un document fara de care nu puteti lucra, sa zicem.
4. Din punct de vedere legal sunteti major. Nu se pune problema "fraudarii statului", ci a incalcarii legii
w3mbLey a scris:
......................
In data de 02.07. 2025 am fost oprit de un organ de poliția în Italia pe lângă Verona și mi s-a luat permisul pentru telefon plus amenda 250€.
...........................
In data de 17.07.25 m-am prezentat la DRPCIV și am cerut un duplicat declarând că nu este reținut de autorități pentru că nu știam unde îmi este permisul.
..................................
Mie nu mi s-a comunicat de către autorități că permisul se suspenda doar va rămâne la ei și îl lor trimite in tara. Am acționat doar cu buna credință și cu informațiile pe care le am avut la momentul de față și nu am avut nici o intenție să fraudez statul.