avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum contest incuvintarea executarii silite??
Discuție deschisă în Executare silită

cum contest incuvintarea executarii silite??

Executorul a obtinut incuviintarea executarii silite a unui BO. In paralel se desfasoara un alt proces in recurs la aceasta investire, intru-cat BO-ul a fost eliberat in "alb" si completat abuziv fara o instiintare prealabila(oricum este un "circ" total intru-cat invoc uzul de fals in inscrisuri). Pot contesta intr-un fel anume aceasta "incuvintare de executare silita", daca in paralel nu este data nicio sentinta definitiva de investire?????
Cel mai recent răspuns: Marina Loredana Mihailescu , Avocat 11:52, 21 Februarie 2010
Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac. Incheierea prin care se respinge cererea de incuviintare a executarii silite poate fi atacata cu recurs numai de catre creditor, in termen de 5 zile de la comunicare.
Puteti face contestatie la executare in care sa contestati si tilul pe care se intemeiaza aceasta, respectiv posibilitatea de a se declara falsul BO.

in conf cu art 399 cpr civ ,"dupa ce a inceput executarea silita, cei interesati sau vatamati pot cere, pe calea contestatiei la executare, si anularea incheierii prin care s-a dispus investirea cu formula executorie, data fara indeplinirea conditiilor legale.
(3) In cazul in care executarea silita se face in temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanta judecatoreasca, se pot invoca in contestatia la executare aparari de fond impotriva titlului executoriu, daca legea nu prevede in acest scop o alta cale de atac.

mergeti la executor , prezentati certificat de grefa , daca a fost emisa somatia, contestati executarea in termenul legal.

av.Pais Marina Loredana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs nefondat saly30 saly30 Buna ziua am castigat recuperarea unei sume de banii primntr-o hotarare definitiva la jude sector 3 parata a facut recurs .Recursul s-a respins ca ... (vezi toată discuția)
Calea de atac a unei incuvintari la executare silita admisa in parte codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Mi s-a admis in parte incuvintarea la executarea silita, restul cererii fiind respinsa. Daca am facut apel la incuvintare, in codul de proc.civ. ... (vezi toată discuția)
O lamurire referitor la o contestatie la executare nicoleta_85 nicoleta_85 Dl. X face o constestatie la executare impotriva unei executari pornita intr-un dosar de executare. Cand instanta ii pune in vedere sa timbreze contestatie, el ... (vezi toată discuția)