avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită o lamurire referitor la o contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

o lamurire referitor la o contestatie la executare

Dl. X face o constestatie la executare impotriva unei executari pornita intr-un dosar de executare. Cand instanta ii pune in vedere sa timbreze contestatie, el isi precizeaza cererea ca fiind o contestatie impotriva incheierii data de judecatoria X la inceputul acestui an, judecatorie care a incuviintat executarea sitita (deci contestata incheierea de incuviintare)

se poate acest lucru? are temei?
Cel mai recent răspuns: nicoleta_85 , utilizator 10:08, 11 Octombrie 2010
nicoleta_85 a scris:

Cand instanta ii pune in vedere sa timbreze contestatie, el isi precizeaza cererea ca fiind o contestatie impotriva incheierii data de judecatoria X la inceputul acestui an, judecatorie care a incuviintat executarea sitita (deci contestata incheierea de incuviintare)


Exista termen legal pentru atacarea solutie pronuntata in prima instanta
Daca precizati ca reclamantul contesta in luna octombrie o incheiere data de judecatoriea X la inceputul acestui an,va mai aflati in interiorul termenului legal de contestatie ?
mai precis:
in luna februarie judecatoria X a incuviintat executarea silita.
Incheierea s-a redactat la sf lui aprilie. Executorul a facut adrese la banci..abia in luna iulie s-a facut prima poprire. debitorul a facut contestatie la executare in 15 zile de cand a aflat de dosar ( de la poprire) abia acum avem termen la contestatie

din ce am citit despre executare..are voie sa conteste incheierea (art 399 alin 2 procedura civila)
In acest caz care este taxa de timbru pe care o datoreaza contestatorul..nu am reusit sa ma lamuresc
Conf. art. 373 indice 1 C. p. c.
"Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac."

Incheierea prin care se respinge cererea de incuviintare a executarii silite va putea fi atacata cu recurs numai de catre creditor, in termen de 5 zile de la comunicare."


Daca titlul executoriu il reprezinta o incheiere executorie aceasta poate fi atacata cu contestatie la titlu oricand in interiorul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita( art. 401 alin. 1 indice 1 C. p. civ.)

Daca contesta incheierea de incuviintare a executarii aceasta contestatie este inadmisibila.
titlul este un contract. acesta a fost investit cu formula executorie la instanta.
In baza acestui titlu, executorul a cerut incuviintarea executarii silite. Instanta a admis cererea.
Debitorul a facut contestatie la executare, insa a precizat in scris ca isi retrage contestatia la executare formulata in sensul ca solicita doar desfiintarea Incheierii din data de de x prin care s-a incuviintat executarea silita.

este inadmisibila avand in vedere art . 373 indice 1pct 2 C. p. c

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Pe data de 8 august a.c s-a solutionat cererea de executare silita. Pe internet se mentioneaza urmatoarele : Complet X, Tip solutie - Incheiere, Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Executare silitã cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana In cazul executării silite a unui datorii de la un contract de leasing noi ca debitori nu trebuie să primim alături de somatie şi hotărârea instantei ... (vezi toată discuția)