avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit plati anticipate impozit pe profit 2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

plati anticipate impozit pe profit 2010

Buna ziua !
Din noile prevederi legislative privind impozitul pe profit pentru anul 2010 am inteles ca vom plati suma declarata in 2009 in formularul 101 /4 x 3.5%( indicele de inflatie). Buunn.
Am urmatoarea situatie:
Firma suspendata in septembrie 2009: impozit declarat 789 ( 367 trimestru 2 si 422 trim 3 pana la suspendare).
Avand in vedere ca este suspendata in continuare, in anul 2010 va plati 789 : 4 x 3.5% sau nu va plati nimic?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: kajan.barna , utilizator 09:29, 27 Februarie 2010
Ca de obicei legea romaneasca ambiguaX-(
ceea ce am citit in presa sunt urmatoarele:
Firmele care şi-au suspendat activitatea în ultimele luni ar putea fi nevoite să plătească anticipat impozit pe profit în 2010, cu toate că ele nu mai desfăşoară niciun fel de activitate, în lipsa unei precizări explicite care să le scutească de la plata unui impozit pe profit pe care nu îl au. Potrivit legii, începând de la 1 ianuarie 2010, toate companiile vor plăti anticipat impozitul pe profit în fiecare trimestru, calculat la valoarea profitului obţinut în anul precedent, actualizat cu rata inflaţiei şi divizat la patru.
Societăţile care şi-au suspendat activitatea (inactivitate temporară pentru cel mult trei ani) există, întocmesc balanţa de verificare lunară şi depun declaraţii la Fisc. Profitul pe care aceste firme îl vor obţine anul acesta va fi zero, dar potrivit legii privind plata anticipată a impozitului pe profit, ele ar trebui să declare şi să plătească o pătrime din impozitul pe anul trecut, în lipsa unei precizări explicite. Astfel, un număr de câteva zeci de mii de companii ar avea de plătit impozit pe profit anul acesta, chiar dacă ele şi-au suspendat activitatea şi nu mai obţin niciun profit.

asteptam un text de lege explicit!
Tocmai ce am venit de la un seminar pe impozit pe profit in care ni s-a explicat ca impozitul anticipat (deci profit 2009/4*3.5) se va plati si de catre firmele suspendate si nu au inca nici un "motiv" ca sa schimbe legea.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Nu stiu ce sa mai fac cu firma asta . Ma vad nevoita sa platesc din salariu impozitul pe profitul pe care nu-l am. #-o
L-am injurat pe Pogea pentru impozitul forfetar, iar astia ne iau si mancarea de pe masa copiilor sa aiba ei salarii grase .
Rusine!X-(
calina@
Tocmai ce am venit de la un seminar pe impozit pe profit in care ni s-a explicat ca impozitul anticipat (deci profit 2009/4*3.5) se va plati si de catre firmele suspendate si nu au inca nici un "motiv" ca sa schimbe legea


Nimeni in acest moment nu stie aplicabilitatea corecta a acestui impozit anticipat si societatile obligate, articolele din codul fiscal sunt ambigue si interpretabile .
Pana la 25.04 multe se vor schimba , dupa modelul patentat in ultima vreme de catre MFP, nu stiu daca in bine sau in rau . Acesti lectori, din punctul meu de vedere, care nu stiu decat citirea legilor existente si interpretarea EXCLUSIVA in favoarea statului nu-i mai credeti la maxim, sunt doar trompete , niciodata nu auziti o solutie in favoarea contribuabilului, din pacate . Ei sunt teoreticieni si nicidecum practicieni .
alcibiade a scris:
Pana la 25.04 multe se vor schimba , dupa modelul patentat in ultima vreme de catre MFP, nu stiu daca in bine sau in rau . Acesti lectori, din punctul meu de vedere, care nu stiu decat citirea legilor existente si interpretarea EXCLUSIVA in favoarea statului nu-i mai credeti la maxim, sunt doar trompete , niciodata nu auziti o solutie in favoarea contribuabilului, din pacate . Ei sunt teoreticieni si nicidecum practicieni .


Mie imi este teama de si mai rau : sa nu apara nimic pana la 25.04. Mai este putin si vine 25.02 iar despre D101 nu a aparut nimic inteligent care sa o clarifice, dimpotriva "citirea legii"cum spuneti si dv.

Alte discuții în legătură

Impozit de recuperat expro expro daca am conf decl.101 impozit platit in plus in 2009, in 2010 platesc mai putin cu diferenta? (vezi toată discuția)
Impozit 2010 adelanegrila adelanegrila Buna ziua. Vreau si eu o lamurire cu calculul si declararea impozitului pe trim 1 2010. Deci calculam impozitul forfetar in functie de CA din 2009 si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit de recuperat OanaLH OanaLH Prezint urmatoarea situatie: impozit pe profit total an 2009=7123 lei impozit minim cf Total venituri obtinute in 2008 = 5733 Plati impozit 2009 - ... (vezi toată discuția)