avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere

am cumparat un apt.pe 24 dec. anul trecut iar pe 10 ian. 2010 m-am mutat in el cand mi-a venit intretinerea pe luna ianuarie pentru 2 persoane a fost de 82 de lei astfel 45.50 gazele (la pausal fiind),caldura 20 de lei (am repartitoare),cheltuieli reparatii 11.50 de lei ,5 lei salariul administratorului.mentionez ca luna ianuarie reprezinta;19 dec-19 ian .este normal un astfel de calcul avand in vedere ca am locuit 9 zile din aceasta luna
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:40, 22 Februarie 2010
conf legii 230(lg asociatiilor de proprietari),orice locatar sau membru al asociatiei de proprietari are dreptul sa ceara lamuriri asupra costurilor de intretinere si cota indiviza, totul este centralizat in lista de plata afisata si aprobata de presedintele de asociatie care verifica calculul facut de administrator.Nu cred ca cineva va poate sa va faca sa platiti ceva ce nu este drept sa platiti in cadrul asociatiilor de proprietari, este o forma de societate NONPROFIT care este vaerificata de un cenzor ....!
asta nu inseamna ca toti respectam legea..!, cereti lamuriri in scris la presedintele de asociatie, despre celelalte cheltuieli ...nu conteaza cit ati locuit daca nu ati facut cerere de scutire pentru perioada respectiva!
laur67
bafata
Cititi cu atentie ce scrie pe listele de plata.
De obicei listele se afiseaza pe 15-20 ianuarie pentru luna decembrie (1-31 decembrie). Apoi se afiseaza pe 15-20 februarie pentru ianuarie (1-31 ianuarie).
Dar pentru orice perioada s-ar fi afisat cei de la asociatie trebuie sa fie instiintati in scris pana la calcularea si afisarea listelor despre eventualele modificari de persoane, despre schimbarea proprietarului, etc. Ati anuntat administratorul?
Ati dus o copie a contractului de vanzare-cumparare la asociatie sa fiti trecuti in cartea de imobil si in evidentele asociatiei cu numarul de persoane?
Apoi, in afara de gaze care se repartizeaza pe numar de persoane, aproape toate cheltuielile se repartizeaza pe cota indiviza functie de suprafata utila indiferent daca apartamentul este locuit sau nu.
Listele se afiseaza intr-o luna si exprima cheltuielile din luna precedenta.

Daca, in cazul Dv., aceste liste s-au afisat pe 19 ianuarie, ele reprezinta cheltuielile din luna decembrie (1 - 31 dec).
Administratorul Dv. nu avea de unde sa stie ca Dv. sunteti noul proprietar si ca va mutati mai tarziu sau ca nu locuiti, intr-un cuvant, nu stia aproape nimic despre Dv. daca nu l-ati anuntat.
Astfel, pentru luna decembrie sunt impartite cheltuielile pentru situatia locativa pe care o stia administratorul.
...........................
Dv. mergeti la administratie, inscrieti-va in cartea de imobil, asa cum a precizat si @adriantot si declarati-va numarul de persoane care locuiesc permanent in apartament.
De asemenea anuntati administratorul de fiecare data cand numarul locatarilor se schimba prin plecari in concediu, veniri de alte persoane etc.
Daca o persoana locuieste mai putin de 15 zile in apartament ea nu este pusa la cheltuielile impartite pe numar de persoane.
Mai tneti cont si de prevederile legale conform carora comitetul executiv
stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună,

Si-aici sunt cateva probleme concret la relatarea dv:
- in decembrie apartamentul nu a fost locuit 7 zile (din 24 decembrie, cum spuneti)
- in ianuarie apartamentul nu afost locuit 10 zile (pana in 10 ianuarie)
Nu ati avut minim 15 zile intr-o luna conform legii.
eu pe 13 ianuarie respectiv in ziua imediat urmatoare cand a fost program la intretinere am depus actele necesare de inscriere respectiv; cartile de identitate ,actul de proprietate-contract vanzare-cumparar(a fost semnat pe 29 decembrie 2009) .eu vb de intretinarea pe luna ianuarie nu pe decembrie care s-a afisat in februarie pe 15 cand m-am dus si am intrebat ce inseamna luna ianuarie
mi s-a spus -19 decembrie -19 ianuarie

Alte discuții în legătură

Atitudinea cenzorului este indreptatita? bubu19042009 bubu19042009 in perioada 23 dec 2010 - 9 ian 2011 am fost plecati din localitate intreaga familie. din acest motiv am depus o cerere de scutire a platii cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna ziua, mi-am cumparat un apartament in data de 21.05.2012,momentan nu locuiesc acolo,am fost saptamana trecuta cu contractul casei sa ne treaca in carte ... (vezi toată discuția)
Perioada de afisare a listelor de plata M. Gradinaru M. Gradinaru Buna ziua! As dori sa aflu care este perioada de afisare a \\"Listei de plata a cotelor de intretinere\\". Am tot cautat, dar nu am gasit pe nicaieri o ... (vezi toată discuția)