avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat la suta mostenesc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat la suta mostenesc?

am si eu novoie de ajutorul vostru.
este vorba de cum se imparte casa bunicii mele.(mama tatalui meu)
bunica mea a murit si urmeaza sa impartim casa in care a lociut , tin sa precizez ca si bunicul meu a murit cu 7 ani in urma.(parintii tatalui meu).mai mult de atat si parintii mei au decedat.
Bunicii mei au avut trei copii-tatal meu si inca doua surori-
Noi sunyem patru frati parintii mei au avut trei copii impreuna si mai mult de atat mama a avut un copil (al patrulea) dintro alta casniciie copiil care nu a fost trecut pe numele tatalui nostru .
fratele meu vitreg poarta numele mamei mele .
eu am 2 intrebari:
1-fratele meu vitreg are de primit ceva din casa buniciilor mei
2-cat la suta imi revine mie si fratiilor mei in parte
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 18:31, 25 Februarie 2010
Deci sunteti trei frati buni si unul uterin.Pt inceput mostenirea se imparte in doua:linia paterna si linia materna.Dupa care linia materna se va imparti la 4 astfel ca voi trei veti mai lua cate o parte din linia materna.Deci fiecare frate bun va lua 1/6 din linia paterna +1/8 din linia materna deci 7/24 iar fratele uterin va lua 1/8.Sper sa nu fi gresit la calcul
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
Ionel Stan, Avocat
fratele vitreg nu are dreptul la nici o cota din mostenire, iar voi (cei trei frati) aveti dreptul, impreuna, la 1/3 din mostenirea bunicilor paterni, adica cate 1/9 fiecare.
colega, se referea la casa bunicilor paterni.
Ai dreptate dar daca au murit primii bunicii si pe urma tatal
a murit prima data tatal si apoi bunicii

Alte discuții în legătură

Cota mostenire nepoti? Balaurul Balaurul Buna ziua, Va rog un raspuns pentru urmatoarea situatie de mostenire (dupa un unchi decedat fara copii, sotie, testament), asadar: decedatul are - [b]doi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire  P.alina P.alina Bunica mea a decedat si avea proprietate o casa si niste terenuri.Dansa are 3 copii ,dar numai unul este in viata ,ceilalti 2 respectiv tatal si unchiul meu au ... (vezi toată discuția)
A doua succesiune misi_radu misi_radu Buna ziua! Voi incerca sa fiu scurt. In anul 2001, a murit tata. Sotia supravietuitoare(mama mea vitrega), a deschis succesiunea cerandu-si dreptul asupra ... (vezi toată discuția)