avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... legi internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

legi internet

Buna seara si mii de scuze pentru deranj. Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste legislatia IT. E legala postarea de poze, pe internet sau in cadrul unui website, a diferitor persoane ce detin anumite functii de conducere in diferite domenii(directori, lideri, manageri, sefi...etc)?
Tin sa precizez ca pozele pot fi modificate digital intrucat site-ul e un pamflet iar prezentarea pozelor respective are caracter satiric si umoristic. De asemenea mai precizez ca nu se doreste deloc atingerea imaginii persoanelor reprezentate in pozele respective. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 17:29, 4 Martie 2010
In general din cate stiu eu aveti nevoie de acordul persoanei care apare in poza, daca faceti un profit pe seama pozei in care apare el, trebuie sa ii platiti cota parte,
si sa nu ii aduca atingere imaginii sale nu conteaza functia.
Nu aveti voie sa publicati o poza a unei persoane fara acordul expres al acesteia.
chiar daca poza respectiva e modificata? de exemplu site-ul despre care e vorba are ca scop reprezentarea relatiei dintre sef-angajat intr-un mod ironic. imi puteti recomanda un site sau o lege pe care o pot studia cu privire la aceasta situatie?
va multumesc!
Nici sa modificati poza nu aveti voie. Orice creatie este protejata de dreptul de autor. Mai multe informatii puteti gasi in legea 8/1996 cu toate modificarile. De asemenea informatii puteti gasi si pe site-ul www.legi-internet.ro
va multumesc pentru ajutorul acordat!
o zi buna in continuare!

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor fotografii preluate de pe site "freeware" pschintee pschintee Buna ziua, pe site-ul meu s-a utilizat la un blog post o poza, dupa vreo luna am primit emailul de mai jos . Cum sa procedez. care ar putea sa fie dovada ... (vezi toată discuția)