avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitanta intretinere

Este normal sa nu primesc chitanta la achitarea intretinerii? Cum pot dovedi in caz de ceva ca am efectuat plata? La noi in bloc sunt doar batrane care spun ca ele nu au nevoie de chitante si ca le-as pune la cheltuieli suplimentare daca solicit asa ceva,ca in atatia ani nu a cerut nimeni chitanta si ca sunt nebuna. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,ca sa imi clarific situatia,poate nu am dreptate certandu-ma cu ele pt acea chitanta banala,cum spun ele. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:48, 25 Februarie 2010
Dispozitiile in vigoare obliga ca plata sumelor de bani in contul obligatiilor impuse ca si plati intretinere in cadrul asociatiilor de proprietari sa se realizeze prin incheiere de chitante personalizate in 2 exemplare
In calitatea de proprietar ,aveti dreptul legal ca in conformitatea cu disp art 10 din L nr 230/2007 sa fiti informata,la cerere si sa aveti acces la orice documnte al asociatiei de proprietari.
HG nr 1588/2007 art 12 A c),d) va asigura cadrul legal de a contesta eventualele valori impuse in lista de plata,in termen de 10 zile de la afisre iar presedintele de asociatie este obligat sa raspunda in termen de 7 zile
Solicitati eliberarea de documente legale care sa sustina si sa probeze ca va achitati in termen legal obligatiile financiare fata de asociatie ,pentru a preintampina situatiile neplacute in care sa vi se solicite plata de sume neachitate
Exista vreo posibilitate ca acest bloc sa nu aiba asociatie de locatari,asa cum spun femeile astea? Desi atunci am inteles ca nu ar fi posibil sa avem contract decat fiecare individual cu cei care ne furnizeaza caldura,etc...Am sunat la cei de la FALT si mi-au spus ca sub nici o forma sa nu dau banii fara sa primesc chitanta,sincer nu mai stiu ce sa cred. Multumesc mult pt raspuns
Evident ca banii trebuie dati contra chitanta.
Urgent faceti sesizare la primarie. Se pare ca in blocul Dv. au ramas in epoca de piatra si trebuie readusi in zilele noastre. Cum puteti demonstra oriunde vreti Dv. ca ati achitat acele sume. Practic sunteti la mana celui care incaseaza banii de la Dv.

Nu mai achitati daca nu vi se elibereaza chitanta!
Ioana82 a scris:

Exista vreo posibilitate ca acest bloc sa nu aiba asociatie de locatari,asa cum spun femeile astea?

Si prima dat si acum amintiti de "femeile" sau "batranele care spun..."
Dar acestea va cer dv bani pentru cotele de intretinere? Acestea sunt in conducerea asociatiei?
Dv unde platiti, cui dat banii? Chiar asa fara chitanta cine va ia banii?
Sunt 2 femei mai in varsta,singurele care se ocupa de treaba aceasta in bloc,una aduna banii iar cealalta merge sa achite facturile. In afara faptului ca nu vor sa dea chitanta,sustinand ca blocul nu este parte dintr-o asociatie de locatari si nu poate,cand ii dau banii ma pun tot pe mine sa ii semnez tabelul respectiv ca am platit,dar eu nu am nimic din partea lor cu care as putea dovedi vreodata ca am achitat. Chiar e normal ce fac sau sunt eu prea deplasata cerand chitanta? Multumesc

Alte discuții în legătură

Obligatie plata fond de reparatii nloc simo34 simo34 Ma poate obliga Asoc .de bloc sa platesc fond de reparatii,daca nu sint multumita de reparatiile facute? (vezi toată discuția)
Plata penalitati radet apartament debransat bella99 bella99 Buna seara! Va prezint pe scurt situatia in care ma aflu: locuiesc intr-un imobil de 8 etaje bransat la sistemul de incalzire furnizat de RADET. Din anul ... (vezi toată discuția)
Spatiu uscatorie o_l o_l am incercat sa scriu un mesaj si vad ca nu mi-a reusit scuze voiam sa spun ca de putin timp sediul asociatiei s-a mutat intr-o uscatorie de la o scara ce ... (vezi toată discuția)