avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate plati intretinerea in 2 locuri daca nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate plati intretinerea in 2 locuri daca nu locuiesc?

Buna ziua. Pana in data de 13 februarie am locuit impreuna cu sotul si fiul meu de 1 an si 9 luni la parintii mei. Din data de 13 februarie ne-am mutat in garsoniera noastra toti 3. Am o adeverinta de la Asociatia de Proprietari a blocului unde ne-am mutat in care se specifica faptul ca pe luna februarie voi achita cotele de intretinere la ei. Sunt obligata sa achit aceleasi cote de intretinere si pt apartamentul parintilor mei unde am locuit cu acestia pana in data de 13?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:30, 26 Februarie 2010
La blocul parintilor Dv. acestia sa faca o cerere scrisa in care sa specifice ca nu mai locuiti acolo din 13 februarie si sa ceara scoaterea a 3 persoane de la cotele de intretinere incepand cu luna februarie. Listele penru februarie probabil vor fi afisate in martie sau, cel tarziu, in aprilie.
Multumesc frumos pt raspuns. Ideea este ca parintii mei au incercat sa faca cerere pt scoaterea noastra de la intretinere insa de la administratia blocului li s-a spus ca trebuie sa calculeze intretinerea pt toate persoanele pe toata luna februarie si ca nu pot scoate 3 pers de la intretinere. Dar astazi mg cu adeverinta de la Asociatia blocului unde locuiesc acum si voi ruga si pe parintii mei sa faca inca o cerere de scoatere de la intretinere. E normal sa nu o primeasca?
Formulati cererea in 2 exemplare identice ,pe care o predati pe baza de semnatura sau numar de cererii,expediati 1 exemplar prin corespondenta cu mandat de confirmare pe adresa asociatiei
Nu mergeti cu nicio adeverinta. Dv. nu sunteti obligati sa locuiti undeva dupa ce plecati de la parintii Dv. Puteti locui si pe strada, obligatia asociatiei unde ati locuit timp de 13 zile este sa va ia in calcul cererea de scoatere a numarului de persoane in baza HG.1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 Legea functionarii asociatiilor de proprietari.
Iata ce prevede acest HG:

Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
........................
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;


Dv. ati locuit mai putin decat minimul de 15 zile.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
elga50, moderator
D-na "elga 50", si daca in statut e prevazut ca daca sunt mai multe persoane sa se ia in consideratie, acest lucru?

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii Marian.b13 Marian.b13 Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Adresa din buletin obliga la plata cotelor de intretinere? user3 user3 Buna ziua, Situatia se prezinta in felul urmator: am locuit in casa mamei mele. Acum aprox. un an de zile m-am mutat, fara a-mi schimba si adresa in buletin ... (vezi toată discuția)
Neachitarea cheltuielilor de utilitati de catre vanzator, pentru perioada anterioara transferului de proprietate... Rainmann Rainmann Buna ziua, Am cumparat un apartament in luna octombrie 2011. Contractul de vanzare-cumparare a fost facut pe 13 octombrie, iar tranferul banilor in contul ... (vezi toată discuția)