avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantie la angajare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantie la angajare?

Buna ziua,
Este legal ca la angajare, angajatorul sa-si ceara o garantie pentru marfa pe care urmeaza sa ti-o dea? Postul ar fi cel de agent vanzari, iar contractul privind garantia (neaparat imobil doreste, in cel mai rau caz masina, ca si garantie) ar trebui inregistrat la Camera de Comert, dupa spusele angajatorului. A mai auzit cineva de firme care procedeaza asa?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:53, 25 Februarie 2010
De ce doreste "neaparat" un imobil?
Cumva isi propune sa intre in afaceri imobiliare si isi creaza un fond imobiliar pe chestia asta?

Mare atentie la girarea cu casa sau masina.
De ce nu opreste o garantie in bani, asa cum se procedeaza la gestionari?
Nu este prea normal,garantia aceea se trage lunar din salar in cazul in care ai gestiune,si asta pana ajunge la o anumita suma.De exemplu sotul meu este tot agent si are gestiune,iar lunar i se retin 100 lei,asta pana ajunge la un plafon de 5000 lei,iar dupa aia nu se mai ia sau scade suma,asta depinde de firma. Ai grija,nu garanta cu asemenea bunuri ca oricand te poate baga pe minus doar ca sa aiba castig.
Imobil doreste deoarece el spune ca marfa are valoare destul de mare (dar nu se ridica in nici un caz la valoarea unui apartament) si ar folosi aceasta garantie doar in cazul in care agentul ar fura banii incasati. Si mie mi se pare foarte ciudat sa ceara asa ceva (e legal?), de asta si vreau sa stiu daca a mai auzit cineva de angajatori care sa doreasca o asemenea garantie si de inregistrarea contractului privind garantia la Camera de Comert....de cand inregistreaza Camera asemenea contrate?eu una nu am auzit; Nu se aplica raspunderea patrimoniala in cazul in care angajatul aduce prejudicii societatii?Nu ar trebui sa fie de ajuns aceasta prevedere din codul Muncii pentru angajator astfel incat sa fie acoperit?
Cunosc multe asemenea firme. Si au destula dreptate. O conventie intre parti, fara viciu de consimtamant, indiferent de ciudatenia ei, este valabila. Nu am auzit de inregistrarea acesteia la camera de comert. Poate s-au exprimat gresit. Cunosc de asemenea si firme care nu cereau astfel de conditii si carora agentii le-au plecat cu sume imense.
Intentia mea nu este sa fur bani de la firma, deci din punctul asta de vedere nu-mi fac griji. Insa daca in contract se precizeaza si aplicarea garantiei in cazul in care sa zicem magazinul caruia i-ai livrat marfa nu vrea sa plateasca sau in cazul cand marfa e furata pur si simplu? Se pot prevedea in contract si stipulari de genul acesta?

Alte discuții în legătură

Protectia datelor personale peraspera peraspera Scriu din perspectiva debitorului: dar, speta a fost rezolvata, am platit tot, prin OPuri la Biroul de executare. Am facut in acelasi timp contestatie la ... (vezi toată discuția)
Garantie imobiliara la angajare alina.alina alina.alina Sunt in discutii de angajare la o anumita firma. Postul pe care urmeaza sa il ocup este de Director Magazin. Gestiunea imi va fi predata mie, si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Obligatia de plata a agentului de paza pentru daunele cauzate de hoti Nebraksa Nebraksa Tatalui meu i s au furat in timpul serviciului bunuri in valoare de 200 de milioane RON avute in paza, nu stiu daca erau asigurate. Acestea erau intr un ... (vezi toată discuția)