avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu Banca si societatea de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu Banca si societatea de recuperari creante

Acum 4 ani de zile am facut un credit in valoare de 5000 RON la [Banca A] si un credit de 9000 RON la [Banca B] ...am platit 6 luni la ambele dupa care am fost dat afara de la servici si nu am mai avut din ce plati ratele ... Nu am mai achitat o rata de 2 ani si 6 luni.Am primit foarte multe notificari , somatii de la [firma recuperare] ( ambele credite au ajuns la firma aceasta de recuperari ) iar ultima am primit`o acum 3 zile in care am fost instiintat ca in termen de 5 zile daca nu achit suma integrala da [firma de recuperare] privind creditul de la [Banca B] voi in EXECUTAT SILIT pentru recuperare . Nu am absolut nimic pe numele meu insa momentan sunt angajat la o firma de 1 luna de zile cu care de munca la fortele de munca si primesc salariul pe card lunar la [Banca C]. Ce imi pot face cei de la [firma de recuperare] privind creditul de la [Banca A] si cel de la [Banca B]? Imi pot face oprire pe salariu ? Este greu de obtinut aceasta oprire pt ei ? Din momentul de fata aproximativ cat timp poate dura pana pot face oprirea ? Cat au voie sa imi opreasca maxim din salariul lunar net ? Daca in caz ca se va pune oprire pe salariul meu net iar eu primesc salariul pe card imi vor opri fix 1/3 din venitul lunar net sau va trebui sa demonstrez ca banii care imi intra pe card sunt salariul meu ? Ma gandesc sa nu imi opreasca in prima luna toti banii sau sa continue asa nestiind ca banii dupa card sunt virati de catre angajator reprezentand salariul meu .... Iar din moment ce am primit de la [firma de recuperare] acum 2 zile notificare cum ca daca nu achit in termen de 5 zile suma integrala se va trece la executare silita de catre un executor judecatoresc asta inseamna ca deja sunt facute demersurile si ca urmeaza ? Sau ca va mai trece mai mult timp pana cand se va pune in aplicare.... In jur de cat ? Va multumesc anticipat pentru ajutor si astept niste raspunsuri detaliate ca sa stiu ce am de facut :sorry:
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 11:29, 22 Februarie 2011
Este usor de realizat retinerea din drepturi salariale pana la acoperirea debitului
Nu este legala retinerea integrala a drepturilor salariale
Contactati recuperatorul si negociati esalonarea platilor
daca ati primit somatia pentru 5 zile...urmeaza ,,incuviintarea executarii silite,, cam ..o saptamana. apoi executorul...adrese...banci cu CNP/ul dvs. ...cam 10 zile.
( asta daca se misca repede).....
in orice caz, impotriva oricaror acte de executare silita aveti la indemana ,,Contestatia la executare,,....
bine ar fi, asa cum vi s-a mai sugerat, sa cautati o cale amiabila de reesalonare a platilor...
pe langa toate acestea cei de la [firma de recuperare] mai trebuiesc sa va faca ei o cerere pe langa cea de executare silita de validare a popririi si asa cum yice colegul de mai inainte aveti la indemana contestatia la executare ,pt a prelungi termenul ,insa in privinta reesalonarii nu cred din experienta cu [firma de recuperare] sa aveti cu cine va intelege.........
oricum va urez succes
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
alex_say_bes...

interventie moderator

Ati postat trei mesaje in cadrul sectiunii datorii, probleme cu bancile , toate textele dvs. incalcand in mod repetat Regulamentul de postare (art.2.1.)
Va rog frumos sa stergeti denumirile societatilor implicate in discutie.
Multumesc.
si cum sa le numim camatari jepcari hoti ? inseamna ca le tineti partea?! nu trebuia sa inteleaga si omul despre ce este vb? ca doar nu da numele real al banci sau firmei de recuperare..........

Alte discuții în legătură

Executare cu oprire pe salariu LittleMary LittleMary Buna ziua, Acum 3 ani am avut o descoperire de card la[][pe care nu am mai achitat-o. In tot acest timp nu am primit nimic de la ei sau de la vreo firma de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pascanu pascanu daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe ... (vezi toată discuția)
Popriri pe contul de salariu ContSters188799 ContSters188799 cred ca am mai scris despre acest subiect. ma iertati daca ma repet. salariul meu este de aprox. 1600 ron. de la serviciu mi se face poprire de 750 ron deci ... (vezi toată discuția)