avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactia judiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactia judiciara

Buna ziua!
As avea si eu o intrebare. In cazul incheierii unei tranzactii cu privire la un proces de partaj judiciar, prin care eu renunt la dreptul meu in schimbul unei sume de bani, procedura ne obliga ca eu sa primesc banii doar dupa pronuntarea hotararii? Ar exista posibilitatea sa solicit suma de bani la momentul incheierii tranzactiei iar acest lucru sa se consemneze in sedinta de judecata?

Mentionez ca din pacate nu am incredere in persoana cu care tranzactionez si mai am si o experienta neplacuta in sensul ca desi a existat o hotarare judecatoreasca in favoarea mea acum ceva ani, intr-un alt litigiu, nu am primit banii cuveniti drept despagubire nici pana azi.
Cel mai recent răspuns: claudia_23 , utilizator 11:26, 2 Martie 2010
in momentul semnarii actului de tranzactie, in fata judecatorului, dv. trebuie sa primiti suma de bani despre care se face vorbire.
la momentul semnarii tranzactiei, o sa va primiti si sulta.
Multumesc pentru raspuns.
Mandatarul celeilalte parti sustine ca asa ceva nu se poate. Ca e neaparat sa se pronunte mai intai hotararea si abia apoi sa primesc banii. Daca nu va suparati, imi puteti recomanda un eventual text de lege cu care sa sustin faptul ca exista posibilitatea sa primesc banii in sedinta de judecata? Multumesc mult
ceea ce va spune cealalta parte nu este corect. in momentul semnarii actului de tranzactie trebuie sa primiti suma inscrisa in acesta, altfel refuzati sa semnati documentul.
Am inteles. Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Neinformata de avocat, ce mai pot face ? andreyskysky andreyskysky Buna dimineata . Va spun in cateva cuvinte , sper sa ma intelegeti . Am dezbatut o succesiune finalizata cu o Tranzactie . Avocatul de la acea vreme nu m-a ... (vezi toată discuția)
Partaj sucesoral -tranzactie judiciara simo flores simo flores Buna seara!Supun atentiei dumneavostra urmatoarele intrebari :este adevarat, ca in cazul incheierii unei tranzactii in fata instantei, la primul termen de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 5 ani GABRILELAA GABRILELAA buna ziua, in cazul unui proces de partaj inaintat dupa 5 ani de la pronuntarea divortului de catre un dintre parti care a parasit caminul conjugal si care a ... (vezi toată discuția)