in urma cu aprox.un an firma la care sint admin.a fost amendata de garda de mediu. am contestat in instanta ,am ajuns la recurs care a fost respins.in urma cu 2 luni am primit o comunicare care ma instiinta ca am pierdut. intrebarea este : acum daca am pierdut procesul care este procedura de achitare a amenzii? firma va primi instiintare din partea unui executor judecatoresc de plata a amenzii sau pur si simplu vor accesa contul bancar (daca da de catre cine) si-si vor lua de acolo banii?s-au alta este procedura?va multumesc!
este indicat sa mergeti sa achitati de bunavoie debitul la garda de mediu pentru a evita cheltuielile de executare care pot fi 10% din amenda cel putin
Obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau printr-un alt titlu se aduce la indeplinire de bunavoie. Cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite sunt in sarcina debitorului urmarit, afara de cazul cand creditorul a renuntat la executare sau daca prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare facute dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu prin executare voluntara.