avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită onorariu
Discuție deschisă în Executare silită

onorariu

ce se [poate intampla daca un creditor nu plateste onorariu de executare. De exemplu un creditor a inaintat executorului judecatoresc dosar pt recuperarea crentei, executorul nu i a cerut avans, firma debitoare a intrat in insolventa si acum creditorul nu mai vrea sa plateasca. legal ce poate face executorul pentru a intra in posesia banilor sai? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nastaseelena , utilizator 19:18, 18 Octombrie 2010
- legal executorul poate executa silit contractul incheiat cu creditorul respectiv
avocat Cristina Popescu
avocat Cristina Popescu a scris:

- legal executorul poate executa silit contractul incheiat cu creditorul respectiv
avocat Cristina Popescu


corect!
adica poate cere incuviintarea instantei pentru executarea cererii de executare silita formulata de creditor? cum face dovada neplatii? daca a ti putea sa mi spuneti si pasii ..... va raman datoare! :) va multumesc
Art. 371ind.7
Partea care solicita indeplinirea unui act sau a altei activitati care intereseaza executarea silita este obligata sa avanseze cheltuielile necesare in acest scop. Pentru actele sau activitatile dispuse din oficiu cheltuielile se avanseaza de catre creditor.
Cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite sunt in sarcina debitorului urmarit, afara de cazul cand creditorul a renuntat la executare sau daca prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare facute dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu prin executare voluntara.
Sumele ce urmeaza sa fie platite se stabilesc de catre executorul judecatoresc, prin proces-verbal, pe baza dovezilor prezentate de partea interesata, in conditiile legii.
Pentru sumele stabilite potrivit prezentului articol procesul-verbal constituie titlu executoriu.
Executorul solicita instantei incuviitarea inceperii executarii silite , dvs va trebuii sa faceti dovada ca ati achitat sumele stabilite in procesul verbal de cheltuieli

Trebuie sa cititi contractul incheiat cu executorul si sa platiti conform articolului entionat mai sus.

Alte discuții în legătură

Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Se poate introduce o "actiune inpretentii" impotriva executorului judecatoresc? Manole Dumitru Manole Dumitru In cadrul procedurii executionale creditorul incheie cu executorul judecatoresc un Contract De Executare Silita cu specificarea termenului de finalitate a ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile de executare silita? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Vreau si eu o lamurire legata de cheltuielile de executare silita. Ele sunt avansate de creditor executorului pentru a se deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)