avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... executare scrisoare de garantie bancara in cadrul ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

executare scrisoare de garantie bancara in cadrul procedurii insolventei

Dupa deschiderea procedurii insolventei unei societati (cumparatorul), o alta societate (vanzatorul) a cerut executarea SGB in favoarea sa. La declararea creantei urmare executarii SGB-ului, administratorul judiciar refuza inscrierea creantei in tabelul preliminar, intrucat o considera ca fiind nascuta ulterior deschiderii procedurii si totodata o creanta sub conditie.
Intrebarea este: daca SGB a fost emisa in temeiul unui contract de credit in derulare, creanta este nascuta ulterior? Pot contesta intr-un fel, decizia administratorului de a nu inscrie SGB in tabelul preliminar?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:07, 8 Martie 2010
da.. puteti contesta.. angajati avocat
Da puteti, recomandat e angajarea unui avocat in domeniu.
O puteti contesta daca mai sunteti in termen.
Buna ziua,
SGB a fost executata, recte Banca a a platit Vanzatorului suma inscrisa in SGB ?
Care este natura creantei de care faceti vorbire si
Cine este titularul ei ?
Cine solicita inscrierea in tabelul preliminar al creantelor ?

Cu stima,
Da, SGB a fost executat la cererea vanzatorului, conform limitei sumei inscrise in SGB. Este o creanta garantata cu ipoteca proprietate persoana fizica, in favoarea bancii. In cadrul procedurii insolventei, banca solicita inscrierea creantei conform contractului de credit in baza caruia a emis SGB cu suma executata de vanzator. Administratorul judiciar considera aceasta creanta ca fiind nascuta in baza SGB si nu a contractului de credit intrucat a fost executata ulterior deschiderii procedurii. Cred, ca daca vanzatorul nu ar fi solicitat executarea SGB, ar fi fost vorba probabil de o creanta sub conditie. Este totusi o creanta intemeiata pe un contract de credit - titlu executoriu, ori este nascuta in urma executarii SGB - un inscris al unei obligatii de plata?
Multumesc din nou.

Alte discuții în legătură

Faliment vasioanaro vasioanaro o societate care o contractat un credit la o banca a fost in insolventa si apoi a intrat in faliment. Banca nu s-a inscris cu garantia la masa credala( ... (vezi toată discuția)
Tabel suplimentar mh31 mh31 In cazul in care depun cererea de inscriere in tabelul suplimentar al creantelor, la creantele nascute in cursul procedurii mai calculez sau nu penalitati de ... (vezi toată discuția)
Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)