avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebare

Acum un an am primit hotararea judecatoreasca de inchidere a firmei , au trecut cele 3 luni pentru numirea lichidatorului .
Intrebarea mea este - se poate considera ca firma este radiata ?
Nu doresc sa am probleme cu fiscul
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 21:30, 11 Martie 2010
verificati daca in dispozitivul hotararii exista dispozitie catre ORC de radiere a firmei, altfel aceasta nu poate fi radiata.
Nu este inca radiata.
buna ziua,

Etapele ''inchiderii'' unei firme sunt:dizolvare,lichidare si radiere.Trebuie sa va intereasati la Reg.Com. in legatura cu straea firmei d-voastra.

Este posibil ca firma sa fie doar dizolvata.
Din pacate procedura de radiere dureaza si cativa ani. Sunt foarte multe firme in aceasta stare. Duceti-va la ORC si intrebati de stadiul dosarului. mergeti si cu sentinta legalizata si cu mentiunea d edefinitiva si irevocabila.
In cazul in care ORC a dizolvat societatea ca urmare a nedepunerii situatiilor financiare sau din alte motive prevazute de lege si nu a numit un lichidator judiciar intr-un termen de 6 luni de la radiere, spocietatea se radiaza din oficiu.Drept urmare asteptati ca ORC va formula din proprie initiativa o cerere de radiere moment cand veti fi citat la instanta unde nu este obligatoriu sa va prezentati. Tribunalul va da o incheiere in acest sens pe care o va comunica ORC, finante,in buletinul insolventei cat si d-voastra.
Este posibil sa scapati si de debitele firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare sc pt. nedepunerea balantelor Jurist TM Jurist TM SC x SRL a primit citatie pt. nedepunerea balantei pt. anul 2008, prin care ORC solicita dizolvarea societati, desi au dovada depunerii acestui document ( e ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma julijuli julijuli Buna ziua, Pentru a inchide o firma, daca nu am inteles gresit, pasii care trebuie facuti sunt disolvare, lichidare si radiere. Lichidarea, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)