avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare SC pt. nedepunerea balantelor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare SC pt. nedepunerea balantelor

SC x SRL a primit citatie pt. nedepunerea balantei pt. anul 2008, prin care ORC solicita dizolvarea societati, desi au dovada depunerii acestui document ( e drept, cu intarziere).
Cei doi asociati ai SC x SRL doreau oricum dizolvarea societatii.
Cum sa procedeze: sa depuna intampinare si sa dov. faptul ca a fost depusa balanta, urmand ca instanta sa respinga actiunea ORC, iar dupa aceea sa solicite la ORC dizolvarea pe baza Hotararii Aga
sau sa nu depuna intampinare si sa permita astfel dizolvarea SC prin hot. judecatoreasca?

Pana la urma finalitatea este aceeasi, dar care ar fi cea mai buna varianta ( si d.p.d.v. al costurilor) si ce implicatii/urmari ar avea pt. cei doi asociati ?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:36, 27 Noiembrie 2010
Pentru nedepunerea la termen situatiilor finaciare anuale (bilanturi) ORC trimite o citatie prin care va da un termen pentru depunerea acestora. Daca ati respectat acel termen trebuia sa primiti o comunicare prin care va anunta ca nu se mai impune dizolvarea societati .




Sfatul meu este sa depuna intampinarea la care sa anexeze dovada depunerii situatiei financiare pe anul 2008. Concomitent se poate initia actiunea de dizolvare-lichidare -radiere a societatii in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale prin Hotarare AGA fara numire de lichidator.
Procedura de dizolvare-lichidare-radiere pe baza hotararii AGA nu este mai complicata si nu costa mai mult ?
Care ar fi dezavantajele/riscurile/urmarile pentru fostii asociati in cazul in care nu depun intampinare si societatea se dizolva la cererea ORC in baza hot. judecatoresti?
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Jurist TM, utilizator
Cei doi asociati doresc dizolvarea. Sa lase ONRC-ul sa-si faca treaba.
Daca nu aveti datorii, impartitiva civilizat patrimoniul pana la ultimul ban, si lasati sa va fie dizolvata societatea. Daca societatea nu are nimic, taxa lichidatorului va fi platita din alte fonduri.

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma julijuli julijuli Buna ziua, Pentru a inchide o firma, daca nu am inteles gresit, pasii care trebuie facuti sunt disolvare, lichidare si radiere. Lichidarea, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)