avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Care este procedura de recuperare creante de la o firma in lipsa contractului de vanzare-cumparare cu aceasta , existand doar facturi?
Pot primi cec-uri sau bilete la ordin in alb de la anumite societati drept garantie pe care sa le complectez ulterior in caz de neplata?
Si daca da cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: licamirela , utilizator 14:14, 25 Ianuarie 2009
Dar cine crezi ca o sa-ti dea cec-uri in alb sau BO sa le completezi dupa aceea?
Factura trebuie sa fie semnata, sa ai proces-verbal de predare-primire, dar oricum contractul e obligatoriu in anumite cazuri.
La firma unde lucrez au specificat in contractul de vanzare-cumparare o clauza care prevede lasarea ca si garantie a unui bilet la ordin in alb si care imputerniceste furnizorul in caz de neplata la folosirea acestuia.
Majoritatea clientilor cu care lucram nu vor sa incheie contract de vanzare-cumparare cu noi si daca nu am contract de vanzare- cumparare cu cineva care are facturi restante pot introduce somatie de plata impotriva lui?
Va multumesc anticipat.
Intrebarea este ipotetica? sau aveti deja aceasta situatie?Daca aveti facturile semnate si stampilate, e ok.dar mai depinde si de instanta de judecata.o dovada certa o mai constituie si procesele de predare-primire.Daca s-au facut, e ideal.Se mai poate proba si cu martori dar asta, dupa mine, e o mare bataie de cap.
Daca aveti facturi semnate si acceptate la plata si avize de expeditie a marfii, puteti incerca sa va recuperati creanta in baza OG nr. 5/2001 a somatiei de plata.
Am deja aceasta situatie, facturile sunt semnate si stampilate , dar nu am proces verbal de predare-primire, lucrez in industria carnii si nu se fac .
Daca nu rezolvam pe cale amiabila ne-am gandit sa introducem somatie de plata.
Va multumesc pt. raspuns.

Alte discuții în legătură

Neplata unor produse livrate  paul mihail paul mihail Cum pot recupera contravaloarea unor produse livrate unui client in lipsa unui contract de vanzare-cumparare. Precizez ca exista o factura acceptata si ... (vezi toată discuția)
Termen de plata breman breman Daca vreau sa lucrez cu firme la care sa le dau un termen de plata de 7 zile (adica sa le dau azi marfa si sa mi-o plateasca dupa 7 zile) cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : - sunt patronul unui magazin de imbracaminte/incaltaminte . Inainte de criza am luat de la o firma, pantofi ... (vezi toată discuția)