avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Datorii la stat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Datorii la stat

Buna ziua,

sunt administratorul unui IMM. Datorita crizei am ajuns in decurs de un an sa acumulez o datorie catre stat de aprox 9000 lei. Am primit instiintari cu "titlu executoriu" si mai nou din 24 feb 2010 au fost blocate conturile firmei. In continuare firma fiind in incapacitate de plata, dar existand posibilitatea ca in urmatoarele 3 luni sa aibe venituri si sa acopere aprox. 50% din suma datorata. Intrebarile mele sunt:
1. Ce urmeaza sa se intample cu aceste titluri executorii si respectiv conturi blocate?
2. Pot sa invoc insolventa sau ce alta solutie exista?
3. Daca nici firma si nici eu ca administrator nu avem bunuri sau proprietati ce se poate intampla?
4. Daca as dori sa imi fac un PFA pentru a continua activitatea in domeniul care lucrez se va putea sau acest lucru va fi influentat de starea firmei?
Sper sa ma scoata cineva din ceata in care ma aflu. #-o
In speranta unor raspunsuri favorabile, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: luminela , utilizator 14:25, 12 Martie 2010
un jurist cred ca v-ar ajuta mai mult dar din alte cazuri similare eu va pot spune:
1.titlurile executorii ,dupa aprox.1 luna se inregistreaza in arhiva electronica de garantii reale mobiliare(asta o face finantele) si oricine doreste informatii despre o societate(pt.o eventuala colaborare) le va citi .conturile blocate asa vor ramane pana la achitare.daca incasati ceva automat le ia bugetul.
-dar va puteti deschide alt cont
2.insolventa inseamna lichidare-inchidere pt.recuperarea datoriilor(dar daca societatea nu are bunuri ,nu are ce recupera un lichidator
3.nu are ce sa se intample,daca nu e nimic de vanzare pt.a face lichiditati
4.cred ca puteti face PFA pt. ca la reg unic unde o deschideti nu se stie stare societatii dvs.(referotor la datorii) si nu am auzit sa fie ceva conditionat de asta.
datoriile la bugete se pot esalona dar sant multe conditii si la dvs.a trecut deja mult timp.oricum era rau pt.ca se esalonau pe perioada mica si cu dobanda mare.
Multumesc pentru raspuns, voi lua legatura cu un jurist.

Mai am nevoie de cateva lamuriri. Firma pe care o am coleaboreaza in domeniul media respectiv prestez servicii in productia cinematografica si emisiuni TV, as dosi sa stiu daca imi pot face un PFA pentru a putea activa in continuare in acest domeniu si ce cod caen am nevoie pentru aceasta. Mentionez ca nu am certificat de studii in acest domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori o informatie 2317nicola 2317nicola Buna ziua!Am o societate,in prezent cu conturile blocate pt.o datorie de 16000lei.Momentan nu pot sa-mi permit sa o achit,iar executorul ma tot preseaza.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii sonder sonder buna! Am ajuns intr-o situatie fara iesire,dpdv financiar fiscal pentru firma mea.Datorii la buget de aprox. 200mii lei,si la furnizori de 80mii lei.Am ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de plata a datoriilor catre fisc si lipsa documente contabile a unui srl declarat inactiv. Conrad Conrad Buna seara, azi am primit o scrisoare prin care sunt instintat ca a inceput procedura de executare silita pentru datoriile fiscale ale societatii a carui ... (vezi toată discuția)