avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma cu datorii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma cu datorii

buna!
Am ajuns intr-o situatie fara iesire,dpdv financiar fiscal pentru firma mea.Datorii la buget de aprox. 200mii lei,si la furnizori de 80mii lei.Am conturile blocate de cei de la finante,pentru 102mii lei.
Intrebari:1.Daca imi intra in conturile blocate o suma de bani,o pot folosi pentru plata salariilor(43 angajati),sau banca face plata automat direct in conturile ANAF?
2.Daca firma ajunge in faliment(ma rog,imposibilitatea de a plati aceste datorii),statul se poate indrepta impotriva mea ca persoana fizica pentru recuperarea datoriei,tinand contr ca pe firma nu sunt bunuri ce pot fi executate(decat masini in leasing)

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 18:32, 29 Martie 2010
Buna
cu parere de rau dar cu bugetul nu e de jucat ,asa ca o sa-si recupereze datoriile finantele si apoi veti avea bani pentru salariati.
O solutie ar fi sa va platiti salariile, sa incasati numerar bani de la clienti .
Banii care va intra in cont sunt virati direct catre finante!B-)
Pentru diferenta de taxe neplatite ANAF-ul va face cerere de insolventa! Daca raman datorii restante atunci , dupa lichidarea societatii , se pot indrepta impotriva administratorului !B-)
1.nu puteti folosi banii
2.doar daca se dovedeste in procesul de insolventa (care dureaza o vesnicie) ca dvs ati dus firma la faliment prin "metode nu tocmai ortodoxe"
~~~consultati un expert ptr a putea vedea daca situatia are iesire,poate o reorganizare~~bafta multa!
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
lilianaG, utilizator
puteti cere amanarea la plata a obligatiilor fiscale, iar conturile vor fi deblocate, intrucat se vor suspenda toate masurile de executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi de catre anaf Endelus Endelus buna ziua, vineri am primit o instiintare din partea ANAF precum ca contul firmei de la trezorerie si conturile de la bancile comerciale au fost blocate ... (vezi toată discuția)
Creante bugetare cu titlu executoriu Levante Levante Buna ziua. Nu sunt avocat asa ca va rog sa-mi scuzati limbajul non-avocatesc. Dar incerc sa aflu parerile consultantilor de pe aici in legatura cu o ... (vezi toată discuția)
Datorii de recuperat de la o peroana juridica eu fiind persoana fizica nutelanebunatica nutelanebunatica am o hotarire judecatoreasca executorie prin care o firma imi este datoare cu suma de 2500 lei proces la care persoana juridica nu a avut nimic de obiectat dar ... (vezi toată discuția)