avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diminuare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diminuare capital social

cum poate un asociat unic al unui srl sa diminueze capitalul? concret, motive.....multumesc
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 09:50, 22 Ianuarie 2013
Prin Decizia asociatului unic !
dar nu poate sub limita legala de 200 lei
multumesc, dar asta stiam, totusi.....ma refeream la motivele pe care le-ar putea invoca.....
Acoperirea pierderii inregistrate in anii precedenti.
Nu scrie nicaieri ca o decizie a asociatului trebuie motivata
avand in vedere ca legea prevede anumite cazuri in care poate interveni diminuarea capitalului social.........ma gandeam ca aceste cazuri pot fi transformate in motive astfel incat sa nu existe sanse ca decizia asociatului public sa fie obiectul unor opozitii ale creditorilor societatii, sa zicem, si diminuarea cap soc sa nu mai aiba loc...sau cel putin nu asa rpd cum vrea asoc unic.

Alte discuții în legătură

Executarea capitalului social a unui srl Andrei Koszti Andrei Koszti In speta: exista o creanta constatata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila impotriva unei societati comerciale SRL. Societatea nu MAI ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala in limita capitalului social subscris clientX clientX Buna ziua! Am o nelamurire privitoare la textul legii enuntat anterior. In cazul in care un SRL cu capital soc de 200RON si un patrimoniu mult mai mare, dar ... (vezi toată discuția)
Capital social sau cont bancar? mirela07 mirela07 V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La ... (vezi toată discuția)