avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfacere act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfacere act vanzare cumparare

Buna ziua. Am si eu o problema: A fost facut act de vanzare cumparare cu uzufruct. Pe contract scrie suma de 80000 euro, contractul fiind facut in 2009 noiembrie, si se spune in contract ca cumparatorul a dat banii acestia vanzatorului si ca vanzatorul ar fi primit banii acestia(desi nu a primit nici un ban- toate acestea fiind facute intre bunica si matusa mea, bunica ii vinde partea ei de casa matusii fara stire tatalui meu care este si el fiul bunicii si avand fiecare cota parte din imobil dupa succesiune) Acum bunica- vanzatorul vrea sa anuleze contractul. Pe ce baza se poate anula si daca se mai poate face ceva? Tata ar putea ataca acest act cerand sa i se demonstreze ca acesti bani de 80000 euro au fost dati?
Bunica vrea ca ce i-a dat matusii sa se imparta la ambii copii adik matusa si tatal meu.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:23, 14 Martie 2010
ar trebui matusa sa fie pusa in instanta, sa faca dovada achitarii pretului.
lin caz de deces al bunicii un astfel de act este prezumat de lege a fi o donatie.
cea care va trebui sa faca proba ca nu este asa este matusa dvs, care va trebui sa probeze ca acesti bani s-au dat.
1. Numai bunica poate ataca actul, nu si tatal dv. care nu este parte in contract.
2. Daca nu s-a platit pretul dar s-a pastrat uzufructul, se considera ca este o donatie facuta de parinte copilului.
Cel mai bine este sa apelati la un avocat caruia sa-i prezentati contractul si, in functie de clauze, sa va dea cel mai bun sfat concret. ;)
Daca as fi bunica i-as trimite o notificare fiica-mii in care i-as spune ca am amanat plata banilor ca am avut incredere in ea, copilul meu, dar cand mi-i plateste, totusi? Ca am si eu nevoie pe langa pensie de mancare si medicamente... si asa cum am promis trebuie sa-i dau si celuilalt fiu al meu partea lui, sa-i las si ei poate ceva dupa moarte, nu? :D
Si cum nu voi primi banii, atac actul pentru cauza lipsa. Si basta.
Mostenitorii rezervatari ( descendentii , parintii si sotul supravietuitor ,nu numai partile contractante) pot cere desfiintarea acestui act, intrucat justifica un interes , in vederea "reintregirii " rezervei succesorale.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare...fara plata pretului popescumariaioana popescumariaioana buna ziua! speta e foarte simpla...posibilitatile sunt multiple! bunicii mei au 4 copii si 5 nepotii. unul dintre nepoti sunt eu! in urma cu 8 ani s.au decis ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua .Tatal meu a incheiat un contract de vc cu un nepot de pe frate ,contract cu uzufruct viager.A incercat anularea lui dar n-a reusit.Acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Incalcarea rezervei succesorale teslovan florentina teslovan florentina Cum se poate dovedi incalcarea rezervei succesorale ? tatal meu facand un contract de vc cu uzufruct viager nepotului meu pe toata averea lui? Eu nu beneficiez ... (vezi toată discuția)