avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

Buna ziua,
am vazut vehiculandu-se prin media ca, pentru vanzarea - cumpararea unui imobil, s-ar percepe TVA ( de 5%...?!) si certificat termic.As vrea sa stiu daca , azi, 16.03.2010 aceste 2 lucruri se cer, iar daca nu se cer, exista vreo data certa de la care ar incepe sa se ceara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: olivianus , utilizator 11:28, 17 Martie 2010
Necesitatea certificatul termic a fost amanat pana la anul
Inca nu se stie nimic concret. In ceea ce priveste certificatul termic, era prorogata intrarea in vigoare la 1.01.2011.
Dar, pana atunci... cale lunga :stunned:
intre persoane fizice nu se plateste tva.
in schimb, daca persoana fizica care vinde, cam cu asta se ocupa ( contruieste si vinde locuinte), atunci acea persoana fizica va plati statului tva de 5 % . (s-au trezit sa-i ceara lui negoita, pe ce a vandut din 2006 pana acum)
in privinta certificatului, habar nu au. au zis ca la 1 ian 2011, apoi i-a tras de maneca uniunea si au zis ca la 1.03.2010, dar doar au zis.
Daca tranzactia se realizeaza intre 2 persoane fizice ,astazi 16.03 2010,nu exista obligativitatea plata tva si existenta de certificat energetic
Multumesc ptr clarificari

Alte discuții în legătură

Suntem societate comerciala care vinde panouri fotovoltaice Ibirsan Ibirsan Buna ziua, Suntem societate comerciala care vinde panouri fotovoltaice catre persoane fizice cu TVA de 5%. In acest caz este legea clara ca toate aceste ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocurilor ciolpi ciolpi E clar. Daca ar fi sa raportam conditiile de acordare a creditelor bancare cu garantii guvernamentale, conform OUG 69/2010, pentru Asociatiile de proprietari, ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic Maiuska Maiuska Buna ziua! Ieri am aflat ca la Programul Prima Casa trebuie sa ai si certificat energetic. Eu sunt cumparatorul. Vanzatorul cand a cumparat apartementul ... (vezi toată discuția)