avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu prenatal

Buna ziua!
Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, dar am cateva intrebari punctuale:
1. as vrea sa stiu daca in perioada de concediu prenatal angajatorul trebuie sa plateasca ceva contributii la stat?
2. mai am trei luni pana nasc. daca intru acum in somaj tehnic mai primesc indemnizatia de maternitate si pe cea de crestere a copilului pana la 1 an?
3. daca am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata poate sa ma dea in somaj tehnic?mentionez ca cel mai devreme la inceputul lui aprilie as putea intra in prenatal, dar pana atunci mai este o luna si un pic, iar ieri am fost amenintati ca de saptamana viitoare vom fi trimisi in somaj tehnic. Este legal acest lucru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:47, 20 Februarie 2011
Chiar daca sunteti trimisa in somaj tehnic veti beneficia de indemnizatia pentru copil insa cekle trei luni vor aduce o diminuare a acesteia, oricum nu puteti lua mai putin de 600 lei,
1. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, intra si perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii (adica "somajul tehnic").
2. In perioada de "somaj tehnic" CIM este suspendat iar cei 75% din salariul de baza pe care ii primiti nu fac parte din fondul de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic si ccc andreealoredana andreealoredana Buna seara!!! Va rog sa ma ajutati intr-o problema!! Sunt angajata la o firma de 2 luni…firma beneficiaza de pe urma mea de la somaj cam 750 de lei ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic - indemnizatie crestere copil ionela77 ionela77 buna seara! scriu in numele prietenei mele care in decembrie 2009 a fost trimisa in somaj tehnic pana in martie 2010, dar in luna ianuarie a aflat ca va fi ... (vezi toată discuția)
Cic pentru tata ElenyG ElenyG Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la intrebarile mele..Sunt insarcinata dar nu lucrez,singurul venit din casa este salariul sotului ... (vezi toată discuția)